Hirdetés

Továbbra is nagy durranásnak ígérkezik az iOS 18, ezek a változások jöhetnek



|

Újabb részletek derülhettek ki az operációs rendszerről, amely minden idők egyik legnagyobb frissítése lehet.

Hirdetés

A Bloomberg elemzője, az Apple terveit általában jól ismerő Mark Gurman még az ősz során kezdett el arról cikkezni, hogy a várhatóan idén szeptemberben debütáló iOS 18 az iPhone történetének egyik legnagyobb frissítése lehet, középpontban a manapság lassan elengedhetetlennek számító mesterséges intelligenciás funkciókkal és jelentős dizájnbeli módosításokkal.

A szivárogtató azóta nyilvánosságra hozott egy s mást a lehetséges AI-trükkökről és az optikai változásokról, az utóbbiak között arról, hogy végre szabadon dönthetünk majd az ikonok elhelyezéséről a főoldalon, vagyis azok nem lesznek többé egy láthatatlan rácshoz kötve. Gurman most újabb beszámolóval jelentkezett, ami tovább részletezi az újdonságokat.

Hirdetés

Az aktuális hírlevelében az elemző arról ír, hogy az iOS 18 frissíteni fogja a legnépszerűbb gyári alkalmazások, köztük a Fotók, a Mail, a Jegyzetek és a Fitnesz megjelenését, valamint ő is megerősíti, hogy az Apple egy új Számológéppel készül, ami 14 év után iPadre is megjelenik. A napokban saját forrásra alapozva a MacRumors is erről adott hírt.

Gurman szerint az alkalmazások új dizájnja modulárisabb lesz, ami megkönnyíti majd a frissítésüket és a módosítások végrehajtását, valamint az operációs rendszer megjelenésében is számíthatunk kisebb ráncfelvarrásokra.  A Bloomberg szerzőjének szavaiból tehát arra következtethetünk, hogy szembetűnő lesz a különbség a korábbi kiadásokhoz képest, de ez főleg az alkalmazások kezelőfelületén fog visszaköszönni, míg a Főképernyőn a nagyobb szabadságnak örülhetnek majd a felhasználók.

Egy ideje már hivatalos, hogy az Apple június 10-én, magyar idő szerint este 7 órakor indítja a WWDC fejlesztői konferenciát, ahol többet is megtudhatunk majd az almás eszközök közelgő frissítéseiről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.