Hirdetés

Megtudhattunk egy fontos részletet az iPhone-okra érkező mesterséges intelligencia kapcsán



|

Állítólag az ősszel befutó iOS 18 hozza el az első AI-funkciókat az almás mobilokra.

Hirdetés

Az IDC elemzőcég nemrég megosztott adatai alapján a 2024 első három hónapjában közel 10 százalékkal kevesebb iPhone fogyott, mint az előző év azonos időszakában. Ez pedig összhangban van Ming-Chi Kuo januári jelentésével, mely szerint az idén összességében 10-15%-kal kevesebb iPhone-t sikerülhet eladni, méghozzá részben azért, mert a cupertinóiak lemaradtak a manapság oly divatos AI-funkciók beépítésével.

Egy másik neves elemző, a Bloombergnek író Mark Gurman ugyanakkor azt jósolja, hogy a várhatóan szeptemberben debütáló iOS 18 az operációs rendszer történetének legnagyobb frissítéseként egy sor mesterséges intelligenciás trükköt is hozhat, amelyek egy részét a Google szállíthatja a Gemini modellre alapozva. Ez pedig még nem minden, a gyakran beletrafáló szivárogtató ugyanis most egy újabb jelentéssel pontosította a várakozásait.

Hirdetés

A legutóbbi Power On hírlevelében Gurman arról ír, hogy az Apple AI-funkcióinak "első hulláma" kizárólag a készülékeken futtatott technológián fog alapulni, vagyis nem lesz távoli, felhős számítási kapacitás az egyenletben. Ez egyrészt jót tehet a sebességnek és az adatvédelemnek, másrészről viszont hátránya is van, mivel eleve kizárja az igazán nagyobb teljesítményt igénylő, kifinomultabb megoldásokat.

Persze ha a Google-féle partnerségből tényleg lesz valami, akkor a Gemini áthidalhatja ezt a problémát, hiszen a Pixeleken már láthattuk, hogy a keresőóriás nagy tapasztalattal bír az AI-trükkök mobilos alkalmazásában. Az Apple megközelítése körül mindenesetre továbbra is sok a kérdés, az élen azzal, hogy vajon a korábbi iPhone-okon is elérhetők lesznek-e a mesterséges intelligenciás eszközök, hiszen például a Samsung sem korlátozza ezeket az S24-sorozatra.

Annyi bizonyos, hogy az Apple legközelebb a június 10. és 14. között zajló WWDC fejlesztői konferencia keretében árulhat el többet a témáról, mivel minden évben itt mutatkoznak be a cég következő generációs operációs rendszerei, amit a béta tesztidőszak, majd az őszi hivatalos megjelenés követ. Ez pedig nemcsak az iPhone szempontjából alakulhat izgalmasan, Gurman ugyanis a Macek esetében is AI-funkciók debütálásával számol.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.