Hirdetés

Havi 1200 dalt is készíthetsz ezzel az új, ingyenes AI-zenegenerátorral



|

A Google DeepMind egykori mérnökei állnak a frissen elrajtolt Udio mögött, versenytársat kap a Suno.

Hirdetés

A gépi tanuláson alapuló szöveg- és képgenerátorok térhódítása után most éppen a zenegenerátorok kapcsoltak nagyobb fokozatba, miután a közelmúltban valósággal letarolták az internetet az ingyenesen használható Suno AI-jal készült alkotások és feldolgozások, köztük egy jó adag magyar dallal, amelyek közül ebben a cikkben gyűjtöttük össze a legérdekesebb tételeket.

A Suno azonban most egy új, veszélyes kihívót kapott a hasonlóan csengő néven színre lépett Udio képében, amit a Google DeepMind (ez a keresőóriás mesterséges intelligenciás divíziója) korábbi mérnökei hoztak el nekünk David Ding vezetésével.

Az ingyenes szolgáltatás felülete nagyban hasonlít a Sunoéra, a felhasználóknak csak be kell írniuk egy szöveges parancsot a kívánt zenével, majd kezdődhet a generálás, amihez a rendszer tageket is ajánl, hogy megkönnyítse az elképzeléseink részletezését.

Hirdetés

A hivatalos útmutató alapján a platform nem klónozza valódi zenészek hangjait, azt viszont megadhatjuk neki, ha egy bizonyos előadó stílusában szeretnénk elkészíttetni a saját gépi muzsikánkat.

A képgenerátorokhoz hasonlóan ugyanazt a parancsot újra és újra megadva mindig más eredményt kapunk, minden alkalommal két, 30 másodperces variánssal szolgálva. Ezt követően legfeljebb 10 darab, egyenként 32 másodperces szakasszal bővíthetjük az AI-szerzeményeket, akár műfajt is váltva két szekció között.

Az Udióval havi 1200 zenét hozhatunk létre ingyenesen, ami bőven ad teret a kísérletezésre, a technológia kifejlesztésében pedig valódi zenészekkel, köztük  will.i.ammel is konzultált a tavaly decemberben alapított üzemeltető. A szolgáltatás kipróbálása csak belépés után lehetséges, cserébe viszont nem kell saját fiókot csinálni, mivel a Google-, a Discord-, és az X-alapú belépés is támogatott.

Mindeközben viszont a zeneiparban nem mindenki nézi tétlenül az algoritmusok menetelését,a  közelmúltban ugyanis egyszerre 200 előadó állt ki nyílt levélben a technológia ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.