Hirdetés

Hol vannak titkos bulik koronavírus idején? Az Apple nem akarja, hogy megtudd



|

A cég most egy olyan alkalmazást törtölt a digitális áruházából, melyen keresztül az emberek a karantén alatt is szervezhettek partikat.

Hirdetés

Azt már megszokhattuk, hogy a nagyobb közösségi oldalak és IT-cégek odafigyelnek arra, hogy ne terjedjenek álhírek a koronavírusról felületeiken, és a járvány elleni harcból is kiveszik a részüket. Most az Apple is tanúbizonyságát adta, hogy nem rest törölni olyan tartalmakat, melyek azt promótálják, hogy az emberek találkozzanak a járványidőszakban. Nemrég épp egy ilyen alkalmazástól szabadultak meg az almások.

A cupertinói vállalat a Vybe Together nevű applikációt vette le az App Store-ból, mely már jelmondatával sem rejtette véka alá, hogy nem tarja sokra a hatósági korlátozásokról: "Pörgesd fel a benned élő lázadót. Pörgesd fel a partidat!"

Hirdetés

Az alkalmazás lényege az volt, hogy a felhasználók közzétehették benne, hogy bulit szerveznek, azokra pedig a többi felhasználó jelentkezhetett. Akik jelentkezését jóváhagyta a házigazda, azok a buli meghirdetett kezdő időpontja előtt 2 órával megkapták, hogy hova kell menniük. 

Magyarországon egy ilyen összejövetellel 10 fő alatt törvényileg ugyan nem lenne baj (noha a hatóságok azt ajánlják, hogy lehetőleg ne találkozzunk olyanokkal, akikkel nem egy háztartásban élünk), de vannak országok, ahol konkrétan minden ilyen tevékenység illegális, míg a járványügyi vészhelyzet tart.

A Vybe Together appnak mindössze párezer felhasználója volt és a fejlesztők azt is kijelentették, hogy soha nem bíztattak senkit arra, hogy szegje meg az országának törvényeit, az Apple mégis úgy döntött, hogy egy ilyen jellegű alkalmazásnak nincs maradása a felületein. Ti egyetértetek ezzel?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.