Hirdetés

Huawei FreeBuds Pro teszt – megvan a füled új legjobb barátja?



|

Egyedi formájával és prémium technológiai megoldásokkal igyekszik elcsavarni a felhasználók fejét a FreeBuds Pro, ami szintén nem olcsó, de kompromisszumok itt sem lesznek.

Hirdetés

Egyedi és friss külsejével dobja fel a TWS fülesek egyre népesebb táborát a Huawei legújabb prémium fülhallgatója. A TWS, vagyis a Total Wireless Stereo azon füleseket jelöli, amelyeknél egyáltalán semmiféle kábellel nem kell számolnod amikor viseled, csupán a töltésnél lehet szükséged egy Type-C madzagra - bár a FreeBuds Pro-nál még ez sem feltétlenül követelmény.

Kecses dobozkülső

A határozottan kisméretű, minden oldalán lekerekített, könnyű hordozó már első pillantásra felkeltheti a figyelmedet, ugyanis az ilyen fülhallgatók általában sokkal nagyobb tokban kapnak helyet. A dobozban két, egészen egyedi külsejű füldugó fogad, ám az első gondunkat már itt meg kell említenünk: a tokból nem egyszerű kiszedni a mágnesesen rögzített füleseket, egyszerűen nem esik kényelmes fogás a szintén lekerekített füldugók kikandikáló felső részén.

A hagyományos, szilikonharanggal a fülbe illeszkedő dugó szára rövid, ám szokatlanul vaskos, és ami még furcsább, szögletes. Ez adja egyedi külsejét a FreeBuds Prónak, ami amúgy fülbe helyezve nagyon jól mutat és egyáltalában nem kényelmetlen. Persze ez a forma és méret nem teljesen a dizájncsapat döntése volt, a kis készülékházba a Huawei megpróbált rengeteg extrát belesűríteni, hogy a füles megszolgáljon a nevében olvasható Pro szócskára.

Szolgáltatások

A Huawei FreeBuds Pro természetesen aktív zajszűréssel rendelkezik, amelyhez a mai trendnek megfelelően belső, hallójárat felé néző, és külső mikrofonokat is bevetettek a mérnökök. Ehhez megfelelően erős vezérlőchip és szoftveres támogatás is tartozik.

Az aktív zajszűrést (zajelnyomást) négyféle módban is használhatod, illetve egy teljesen különálló üzemmód lett ezen felül az Awareness is (Éberség mód), amikor a külső nagyobb zajokat és a beszédhangot átengedi a szűrő, csak a kisebb, zavaró morajlást és egyéb hangokat tompít. Amennyiben teljes zajszűrést aktiválsz, választhatsz General, Cozy és Ultra módok között, vagy egyszerűen csak hagyhatod Dynamic módban, amikor a vezérlés maga dönti el a zajszűrés erősségét.

A hangzásért 11 mm-es, duplamagos mágnessel szerelt, speciális felfüggesztésű hangszóró felelős. Ekkora méretben a 11 mm-es átmérő szokatlanul nagynak számít, ami egyben telt, meleg hangzást és sok, tiszta basszust is jelent, legalábbis papíron.

A nyakban dupla antenna kapott helyet a stabilabb BT5 vétel érdekében, valamint a szögletes kialakítás miatt jó ötletnek tűnt, hogy az érintéses vezérlésnél össze kell csippentened két ujjaddal valamelyik nyakat, így éred el a kívánt szolgáltatást. Ennek elsajátításához külön kis varázslót is találsz az Ai Life appban, ami hasznos és mindenképpen csináld végig, mert máskülönben meg fogsz őrülni. Az összecsippentés papíron, hirdetésben nagyon jól mutat, de a valóságban a pontos pozícionálás, a helyes nyomkodás nagyon nehéz. 

Hirdetés

Főleg sport, futás közben akár le is tehetsz arról, hogy kényelmesen vezérled a zenelejátszást a FreeBuds Prón. Egyszerűbb, ha aktiválod az OK, Google asszisztenst és kiadod a parancsot hangutasításként, vagy a telefonodat veszed elő futás közben. Sétánál már jobb a helyzet, némi gyakorlással elsajátítható ez a különc vezérlés, de azért nem ez a legkényelmesebb.

Ami viszont nagyon jól működik és elsőre természetes volt, az a hangerőszabályzás. Ehhez csupán végig kell futtatni ujjbegyedet a fülhallgató nyakának oldalán és másik megy a halkítás-hangosítás.

Az ilyen apró eszközöknél egyelőre komoly gond, hogy üzemidejük meglehetősen rövid. A FreeBuds Pro esetében az átlag feletti, felsőkategóriás modellekre jellemző 4 órát megkapod aktív zajszűrés mellett, továbbá a gyorstöltést bevetve, 5 perces tokban pihentetés 1 óra további használatot tesz lehetővé. A tokkal együtt töltés is viszonylag gyors, a Type-C porton keresztül a tokba épített 580 mAh-s akkut, illetve a két fülesben rejtőző 55-55 mAh-s akkut 75 perc alatt tudod nulláról maximumra felhizlalni. Szintén a prémium ligában elvárható extra funkció a zsinórnélküli töltés, amivel még kényelmesebben feltöltheted FreeBuds Pro-dat.

 

Hangminőség

A teszt kezdetén meglepően átlagos volt csupán az aktív zajszűrés, ami leginkább Awareness -  Éberség módban volt tapasztalható. Ekkor szinte ellenkező hatást ért el a zajszűrés és olyan külső hangokat kevert a zenébe, amiket amúgy éppen el kellett volna nyomnia. Szerencsére az Ai Life új verziójában hamar érkezett is a frissítés, ami helyre tette a zajszűrést. Teljesen bekapcsolt, Dynamic módban a külső zajokat el is felejtheted - a közvetlenül melletted, hangosan bömböltetett tévé sem fog zavarni, a mechanikus billentyűzet kattogása megszűnik, csak a zene marad, amit így akár egészen halkan is hallgathatsz.

Buszon, villamoson is hasonló a helyzet: bár az awareness módon még mindig lehetne javítani, teljes zajszűrés esetén a legócskább busz csörgése, csattogása sem tud áthatolni a FreeBuds Pro rendszerén.

Hanghívásnál nagy segítség, hogy a szélzajt rendkívül hatékonyan szűri ki az algoritmus, miközben téged remekül hallanak a másik oldalon, és te is zavartalanul hallod a másik felet. Ez azonban csakis akkor lesz így, ha a füldugókat úgy helyezed el a füleidben, ahogy azt a Huawei mérnökei is elképzelték, máskülönben képes a rendszer más hangját felkapni és azt felerősítve bekeverni a beszélgetésedbe - legyen az egy másik ember a buszon, vagy egy kutya az utcán.

Hangzás terén a prémiumhoz illő minőséget garantál a FreeBuds Pro. A mélyhangok valóban megvannak és a hangzás is kellemesen, színezetten meleg. A közepek tiszták és jól hallhatók, de a magasakról ugyanez már nem mondható el, ahogy a sztereó színpadkép is egészen szűk - hiányzik a hi-fi légiesség, a nagy dinamika - de persze nem is feltétlenül egy TWS füles hozza el ezeket.

Verdikt

A FreeBuds Pro tökéletesen mutatja, hogy a Huawei nagyon komolyan vette a feladatát, vagyis hogy prémium TWS fülest készítsen, ami egyedi és minél jobb. A dizájn nem rossz, ráadásul kényelmes is, több órás viselet után sem okoz fülfájást, a többméretű harang között pedig mindenki talál magának megfelelőt. A hangzás egyértelműen a jobbak közé tartozik, de azért a világot ez a füles sem váltja meg, sokkal jobb nem tud lenni konkurenseinél. Az Éberség mód zajszűrésén még kell egy kicsit dolgozni szoftveresen, azonban a teljes aktív zajszűrés bekapcsolásakor a FreeBuds Pro nagyon jó munkát végez és szépen kiszűri a kisebb és a nagyobb zajokat egyaránt.

A Huawei ezúttal nem próbál árban versenyezni a konkurensekkel, ugyanakkor október 19. és november 1. között egy Band 4 fitneszkarkötőt is kapsz hozzá, ami kedves gesztus.

A bemutatón külön kiemelték a kiváló vételt és a dupla antennát, de tesztünkön a FreeBuds Pro ugyanúgy dolgozott, mint konkurensei - ahol ők már nem bírták, ott a Huawei fülese sem. Az apró, többféle töltésre képes tok nagyon jól sikerült, ám a kivétel nehézkes és ez igazán váratlanul kellemetlen meglepetés. A másik negatívum a két- és három pöccintés, vagyis összecsippentés érzékelése: még gyakorlás után sem mindig sikerült magabiztosan vezérelni a lejátszást így, futás közben pedig nem is érdemes ezzel próbálkozni (ugyanakkor a füles maga szép stabilan ül a fülben, nem mozog, nem kényelmetlen).

A Huawei FreeBuds Pro jól sikerült TWS füles a topligából, amiben nem fogsz csalódni, de a piaci erőviszonyokat nem fogja egy csapásra átrendezni. A hozzá tartozó Ai Life applikáció sok funkciót biztosít, azonban app-támogatást iOS-en nem kapsz és ezen az áron vannak más, hasonló képességekkel felvértezett konkurensek is, amiket érdemes lehet kipróbálni.

Huawei FreeBuds Pro

Ár: 69 990 Ft
A Huawei FreeBuds Pro jól sikerült TWS füles a topligából, amiben nem fogsz csalódni, de a piaci erőviszonyokat nem fogja egycsapásra átrendezni.
  • 11 mm-es neodímium hangszórók
  • BT5.2 kapcsolat
  • Négymikrofonos rendszer
  • Összecsippentéses vezérlés
  • Viselésérzékelés
  • Dupla eszköz-csatlakoztathatóság
  • akár 7 óra üzemidő (20 óra tokban töltéssel, vagy 30 óra kikapcsolt zajszűrés mellett)
  • Type-C és zsinórnélküli töltés
  • S, M, L szilikonharangok
PRO
  • egyedi dizájn
  • kényelmes
  • tiszta hangzás
  • konfigurálható, hatékony zajszűrés
Kontra
  • nehéz kivenni a tokból
  • szokni kell a vezérlést
  • a magashangokból lehetne több
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 7202
    [topic] => 1
    [group] => 15
    [gameinfo_name] => Huawei FreeBuds Pro
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 82
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2020-10-15 14:18:30
    [gameinfo_webpage] => https://hopp.pcworld.hu/15942
    [gameinfo_tags] => Huawei, Freebuds, Freebuds Pro, TWS, fülhallgató, Bluetooth, BT, teszt, mobil, zajszűrés
    [gameinfo_url] => huawei-freebuds-pro
    [gameinfo_pro] => egyedi dizájn
kényelmes
tiszta hangzás
konfigurálható, hatékony zajszűrés
    [gameinfo_kontra] => nehéz kivenni a tokból
szokni kell a vezérlést
a magashangokból lehetne több
    [gameinfo_data] => 11 mm-es neodímium hangszórók
BT5.2 kapcsolat
Négymikrofonos rendszer
Összecsippentéses vezérlés
Viselésérzékelés
Dupla eszköz-csatlakoztathatóság
akár 7 óra üzemidő (20 óra tokban töltéssel, vagy 30 óra kikapcsolt zajszűrés mellett)
Type-C és zsinórnélküli töltés
S, M, L szilikonharangok
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 10
        )

    [gameinfo_price] => 69 990
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => A Huawei FreeBuds Pro jól sikerült TWS füles a topligából, amiben nem fogsz csalódni, de a piaci erőviszonyokat nem fogja egycsapásra átrendezni.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 82
            [manufacturer_name] => Huawei
            [manufacturer_url] => huawei
            [manufacturer_link] => http://www.huawei.com/
            [link] => /gyarto/huawei
        )

    [link] => /termekinfo/huawei-freebuds-pro-7202.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => egyedi dizájn
            [1] => kényelmes
            [2] => tiszta hangzás
            [3] => konfigurálható, hatékony zajszűrés
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => nehéz kivenni a tokból
            [1] => szokni kell a vezérlést
            [2] => a magashangokból lehetne több
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.6
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    8

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    9

  • Szoftver:

    8

  • Akkumulátor:

    9

  • Kinézet:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.