Hirdetés

Huawei P50 Pocket teszt – ki mondta, hogy a belső fontosabb a külsőnél?|

Elegáns és trendi mobil az összecsukható Pocket, ami kellőképpen extravagáns és túl nagy hibája sincsen - de vajon mennyi esélye van a Galaxy Z Flip3 ellen?

Hirdetés

Bár a mobiltelefonpiac zsúfolt, mindössze egyetlen konkurenciája van a legújabb Huawei P50 Pocketnek, mégpedig a hazánkban is viszonylag sikeres Samsung Galaxy Z Flip3. A kettéhajtható mobilok még a kísérletezési fázisban vannak, ám ez a formátum sok felhasználónak tetszik, ezért várhatóan sokan fontolják majd meg telefoncserénél a félbehajtható modelleket. A kérdés persze az, hogy a P50 Pocketnek mennyi esélye van arra, hogy sikeres legyen ezen a harctéren.

Hirdetés

Ékszeres/púderes doboz

A tapasztalat azt mutatja, hogy elsősorban a hölgyeket nyűgözi le könnyebben a P50 Pocket elegáns külseje és formája. A többféle színben készült, de hazánkban csak fehérben kapható készülék bordázott, gyöngyházhatású üvegborítása nagyon kellemes tapintású, ám igen csúszós, ami kellemetlen pillanatokat is szülhet. A dobozban persze található egy gyári átlátszó tok is, amivel megvédhetjük új csúcsmobilunkat, de akkor sajnos le kell mondanunk a vékonyságról.

Pedig ez igazán jól sikerült a Huawei-nek, olyannyira, hogy a telefon összecsukott állapotban nem is ék formájú, mint a Galaxy Z Flip3, hanem teljesen szimmetrikus és mindkét fele azonos vastagságú. A kinyitás és becsukás roppant egyszerű, akár egy ujjal is könnyedén nyitogathatjuk, viszont a zsanér nem képes 90 fokban megtartani a készüléket, ha eddig kinyitjuk, automatikusan kinyílik. Sajnos a speciális kialakítás miatt az IP-besorolásról is le kellett mondani, vagyis a Pocket se nem víz-, se nem porálló.

A 190 grammos készülék mindössze 15,2 mm vastag összehajtva, kinyitva pedig meghökkentően vékony, csupán 7,2 mm. Ez kiválóan mutat és kényelmes, azonban a hűtés terén kompromisszumra kényszerítette a Huawei mérnökeit, ezért a telefon bizony képes melegedni töltés és terhelés során is.

A 6,9 colos főkijelző természetesen OLED, abból is a hajtogatható változat. A 120 Hz-es frissítés és az 1188×2790 pixeles felbontás is jól mutatnak, a káva pedig mindegyik oldalon egyformán vékony. Kívülre is került egy kijelző, mégpedig kerek formájú és 340×340 pixeles. Ezen a gyorsértesítéseket lehet megnézni, illetve kapóra jöhet szelfi készítésekor is.

2021-es motor

Odabent a P50 Próból is ismert belső fogad. A tavalyi csúcs-SoC, a Snapdragon 888 teljesít szolgálatot 8 GB RAM és 256 GB tárhely segítségével (utóbbi NM kártyával bővíthető), és sajnos 5G továbbra sincsen. A telefont 4000 mAh-s akkumulátorral szerelték, amivel átlagos üzemidőt mértünk. A gyorstöltés kicsit szerényebb, mint a Pro esetében, itt 40 wattos gyorstöltést használhatunk ki, vezeték nélküli töltés pedig sajnos nincsen.

A jó kijelzőhöz természetesen sztereó hangzás jár, de a felső hangszóró itt már nem dedikált, hanem csupán a beszédhangszóró. Jack továbbra sincsen, erről a modellről az infra is lemaradt, de természetesen Wi-Fi 6, BT5.2 és NFC adott. A telefonon az Androidra ültetett EMUI 12-es kezelőfelület fut a Google-szolgáltatásoktól mentesen. A rendszer pontosan ugyanaz, mint a P50 Pro esetében.

A kamerasziget ezúttal is köralakú, ám itt három szenzorral kell gazdálkodni. A lézeres autofókusszal támogatott főkamera 40 MP-es, az ultraszéles 13 MP-es, a harmadik Samsung Tetrapixel szenzor pedig 32 MP-es. Sajnos optikai zoom nincsen, a telefonból kimaradt az optikai képstabilizálás és a szelfikamera is mindössze 10,7 MP-es. Sajnos itt a Leica-együttműködésről sincsen szó, a Huawei maga fejlesztette a kameramodult. A Pocket kiemelt funkciója a 32 MP-es szenzor által biztosított

naptej-teszt,

amellyel a kamera képes megmutatni, hogy hol mennyire kented be magadat napfény elleni védelemmel. Szintén látványos a Fluoreszkáló mód, ami az UV-re reagáló vonalakat, rajzokat is képes megmutatni, de hogy ennek mekkora a haszna, azt már mindenkinek magának kell eldöntenie.

A jó hír az, hogy bár papíron kissé kiábrándító a kameramodul, a valóságban éles, tiszta, zajmentes, jó képeket készíthetsz a P50 Pockettel, 2x-es zoomig pedig még a nagyítás sem jár komoly minőségromlással. Az éjjeli fotózás sem rossz, bár itt feltűnően hosszú számítási idővel dolgozik a telefon. A szelfikamera viszont nem túl erős, zajos, a háttérelmosás nem mindig pontos. Szerencsére összecsukott állapotban is tudunk szelfit készíteni, méghozzá a főkamerával, amely viszont pazar eredményt ad, a kicsi, külső kijelzőn pedig láthatjuk a kompozíciót.

Nem esélytelen a Pocket

A P50 Pocket vonzó tulajdonságai éppen azok, amiben olyan jó a Huawei: a külső nagyon szép, a mérnöki munka csodálatos. Bár nem lehet 90 fokban kinyitva hagyni a telefont, ettől még könnyen kezelhető, elegáns és prémium. A kamerarendszer a P50 Próhoz képest gyengült valamelyest, de ettől függetlenül még mindig elég jónak számít, a szoftveres tulajdonságokra pedig nem lehet panasz sem fényképezés, sem videózás során.

Sajnos a telefon belső része már nem ennyire parádés. A Snapdragon 888 az alulméretezett hűtés miatt nem a legacélosabb, a töltés csak átlagos és vezeték nélküli Qi-technológiáról is le kell mondanunk. Szintén fájdalmas hiányosság, hogy nem vízálló a mobil, na és persze ebben a kategóriában az 5G hiánya is komoly gond a jövőtállóság tekintetében. A kameraszekciónál már nem segédkezett a Leica, a szelfikamera sem túl acélos, nincsen optikai képstabilizálás, viszont a főkamerával igen szép képeket lőhetünk, az ultraszéles kamera is éles képeket ad és adott esetben erre is átválthatunk.

És végül a Google-mentes élvezetről is meg kell emlékeznünk - ha szorosan kötődsz a Google szolgáltatásaihoz, bizony lesz pár kellemetlen perced, a böngészős használat mellett csupán az AppGallery által is támogatott sideloadolás marad a mentsvárad, ami nem éppen biztonságos és kényelmesnek sem mondható.

A Pocket szebb és elegánsabb telefon, mint a Galaxy Z Flip3, ahogy nekünk a zsanérja is jobban tetszett. Tekintve az 500 ezer forintos árat, a kamerarésszel nem vagyunk kibékülve, de be kell látni, hogy a Samsung hasonló készülékével még így is fel tudja venni a versenyt. Ugyanakkor az 5G, a Google, az IP-besorolás és a Qi-töltés hiánya roppant bosszantó egy ilyen drága készüléknél, a sztereó hangzás és az üzemidő csak átlagos, a Snapdragon 888 nem a leggyorsabb. Ha elkapkodják a Huawei P50 Pocketet, az annak lesz köszönhető, hogy első pillantásra belehabarodnak - mert azt nem nehéz.

Huawei P50 Pocket

Ár: 499 900 Ft
A P50 Pocket vonzó tulajdonságai éppen azok, amiben olyan jó a Huawei: a külső nagyon szép, a mérnöki munka csodálatos.
 • Snapdragon 888 4G SoC
 • 6,9", 1188×2790, OLED, 120 Hz
 • 8/256 GB RAM/tárhely
 • 40+13+32/10,7 MP hát-/előlapi kamerák
 • Wi-Fi 6, BT5.2
 • Android 12, EMUI 12
 • kinyitva: 170×75,5×7,2 mm, becsukva: 87,3×75,5×15,2 mm, 190 g
 • 4000 mAh akkumulátor, 40 W gyorstöltés
 • 524 287 pont AnTuTu
 • 918/2992 pont GeekBench 5
 • 10 593 pont PCMark8 W3.0
 • 4810 pont 3DMark Wild Life
PRO
 • elegáns külső
 • kiváló zsanér
 • szép kijelző
 • jó kamerarész
 • naptej-üzemmód
Kontra
 • nincsen IP-besorolás
 • nincs 5G
 • hiányzik a GMS (Google)
 • gyenge belső selfiekamera
 • tavalyi SoC
 • nagyon drága
            Array
(
  [gameinfo_id] => 7769
  [topic] => 1
  [group] => 19
  [gameinfo_name] => Huawei P50 Pocket
  [gameinfo_name_alias] => 
  [gameinfo_platform] => 
  [gameinfo_gamestyle] => 
  [publisher_id] => 0
  [developer_id] => 0
  [manufacturer_id] => 82
  [gameinfo_game_released] => 0
  [gallery_id] => 0
  [gameinfo_description] => 
  [gameinfo_date] => 2022-02-10 12:17:12
  [gameinfo_webpage] => https://consumer.huawei.com/hu/phones/p50-pocket/
  [gameinfo_tags] => huawei, pocket, p50, mobil, okostelefon, teszt
  [gameinfo_url] => huawei-p50-pocket
  [gameinfo_pro] => elegáns külső
kiváló zsanér
szép kijelző
jó kamerarész
naptej-üzemmód
  [gameinfo_kontra] => nincsen IP-besorolás
nincs 5G
hiányzik a GMS (Google)
gyenge belső selfiekamera
tavalyi SoC
nagyon drága
  [gameinfo_data] => Snapdragon 888 4G SoC
6,9", 1188×2790, OLED, 120 Hz
8/256 GB RAM/tárhely
40+13+32/10,7 MP hát-/előlapi kamerák
Wi-Fi 6, BT5.2
Android 12, EMUI 12
kinyitva: 170×75,5×7,2 mm, becsukva: 87,3×75,5×15,2 mm, 190 g
4000 mAh akkumulátor, 40 W gyorstöltés
524 287 pont AnTuTu
918/2992 pont GeekBench 5
10 593 pont PCMark8 W3.0
4810 pont 3DMark Wild Life
  [gameinfo_gs_rating] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_performance] => 7
  [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 6
  [gameinfo_pcw_rating_display] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_software] => 6
  [gameinfo_pcw_rating_battery] => 7
  [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
  [gameinfo_pcw_awards] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [gameinfo_price] => 499 900
  [gameinfo_forum_url] => 
  [gameinfo_embed] => 
  [gameinfo_quote] => A P50 Pocket vonzó tulajdonságai éppen azok, amiben olyan jó a Huawei: a külső nagyon szép, a mérnöki munka csodálatos.
  [gameinfo_format] => 
  [gameinfo_pegi] => 
  [gameinfo_pegi_descriptor] => 
  [gameinfo_multiplayer_online] => 
  [gameinfo_multiplayer_offline] => 
  [gameinfo_numofplayers] => 
  [gameinfo_pack] => 
  [gameinfo_language] => 
  [gameinfo_subscription] => 0
  [gameinfo_important] => 0
  [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
  [gameinfo_collectors_edition] => 0
  [gameinfo_need_internet] => 0
  [gameinfo_cover] => 
  [gameinfo_screenshot1] => 
  [gameinfo_screenshot2] => 
  [gameinfo_screenshot3] => 
  [gameinfo_screenshot4] => 
  [manufacturer] => Array
    (
      [manufacturer_id] => 82
      [manufacturer_name] => Huawei
      [manufacturer_url] => huawei
      [manufacturer_link] => http://www.huawei.com/
      [link] => /gyarto/huawei
    )

  [link] => /termekinfo/huawei-p50-pocket-7769.html
  [gameinfo_pro_list] => Array
    (
      [0] => elegáns külső
      [1] => kiváló zsanér
      [2] => szép kijelző
      [3] => jó kamerarész
      [4] => naptej-üzemmód
    )

  [gameinfo_kontra_list] => Array
    (
      [0] => nincsen IP-besorolás
      [1] => nincs 5G
      [2] => hiányzik a GMS (Google)
      [3] => gyenge belső selfiekamera
      [4] => tavalyi SoC
      [5] => nagyon drága
    )

  [gameinfo_pcw_rating] => 7.6
)
1
            
 • Teljesítmény:

  7

 • Ár/Érték:

  6

 • Anyagminőség:

  9

 • Extra funkciók:

  8

 • Kijelző:

  8

 • Szoftver:

  6

 • Akkumulátor:

  7

 • Kinézet:

  9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.