Hirdetés

Huawei Watch GT Runner teszt - okosóra futáshoz|

Szinte minden porcikáját úgy igazították az órának, hogy a futók kedvében járjanak, de ezen a piacon nagyon erős ellenfelekkel néz szembe a Huawei.

Hirdetés

Okosórája már többféle is volt a Huawei-nek, de a profi sportóráktól főként speciális funkciókban maradt el némileg. A legújabb modellben nagyon sok mindent jól eltaláltak a tervezők, ami miatt könnyen megkedvelhető a GT Runner.

A nevéből is kitalálhatóan aktív életet élők számára készült óra olyan nagyágyúkkal kell hogy megküzdjön itt, mint például a Polar vagy a Garmin, amelyek sok-sok profi futó csuklóján láthatók, nem egyszerű tehát meggyőzni a felhasználókat, hogy ez, és nem az erősebb nevű konkurens futóórák, vagy a Huawei, Samsung, Apple okosabb órái kellenek. Megnéztük, mire számíthatsz, ha a GT Runnernek adsz egy esélyt.

Hirdetés

Vétek nem futni vele

A már bevált, 46 mm-es kijelző-átmérőt választotta új okosórájának a Huawei, ám a speciális kialakítással sikerült a tömegét 38,5 grammra csökkenteni. Ez a lyukacsos, szilikon szíj nélkül értendő és úgy tudták elérni, hogy az óra készülékházának alsó és felső részét kivágásokkal könnyítették, a toknak pedig egy speciális polimer-ötvözetet választottak. A kétféle színben elérhető órához a dobozban kétféle hosszúságú szíjat és egy mágnesesen kapcsolódó, vezeték nélküli töltőt találsz, a Huawei Egészség applikációt pedig az ismert alkalmazás-áruházakból szerezheted be.

Az 1,43"-es AMOLED kijelző 466×466 pixel felbontású, nagy fényerejű, az animációk folyamatosak, az óra sebességével nem lesz gondod. Szenzorból minden ma népszerűt megkapsz, beleértve a légnyomás- és a bőrhőmérséklet-mérőt is. A speciális polimer készülékház strapabíró, a kijelzőt karcálló üveg védi, a felső tekerőgomb pedig titán ötvözetből készült. Ennek köszönhetően a HarmonyOS 2.0 rendszer menüjében egyszerű és gyors a navigálás és

végre az óraszámlapok is reszponzívak.

Ez azt jelenti, hogy a megfelelő óraszámlapnál a megjelenő értékekre bökve a megfelelő funkcióra válthatsz, ahol még részletesebb adatokat találsz. Természetesen rengeteg óraszámlap közül válogathatsz a telefonos appban, de többet az órára is feltölthetsz. Elég sok az ingyenes és egészen pofás darab, de azért akad fizetős is szép számmal.

Az alsó gomb programozható egy-egy funkcióra, de ez továbbra is kissé limitált, dupla megnyomás például nincsen. A jobbra söpörve megjelenő időjárás és gyorsértesítéses lap is nagyon merev, nem igazán tudsz ezen változtatni, de legalább a háttérben futó zenelejátszás, időmérés stb. itt is elérhető és előhívható. Az értesítések kezelése fejlődött, néhány chatnél (például Messenger) már a gyorsválaszok és az emodzsik (szándékosan írtuk így, az órán is így fogod találni) is támogatottak, de ez még mindig nem tökéletes és a képmegjelenítés sem működik.

Hasznos még a hívásfogadás és -indítás, de sajnos eSIM-es LTE-verzió nincsen a GT Runnerből és hiába az NFC, fizetni sem tudsz az órával. Van viszont appkezelés, így akár térképes navigációt is aktiválhatsz (Petal Térkép), de azt nem tudni, hogy például a Curve (bankkártya-kezelő app) elérhető lesz-e és ha igen, hazánkban is aktiválható-e majd az órán. Bruttó 4 GB belső tárhelyet is felhasználhatsz, amelyre zenét töltve akár a telefonodat is otthon hagyhatod futásnál (a ténylegesen elérhető tárhely ennél kevesebb). Sajnos a konkurensekkel ellentétben streaming szolgáltatásokat nem támogat, a zenefájlokat mp3-ban birtokolnod kell a feltöltéshez és offline hallgatáshoz (Wi-Fi sincsen). ANT+-támogatás ugyan nincsen, azonban Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatsz az órádhoz mellkaspántot, ütemmérőt is, ami különösen profi(bb) felhasználás esetén fontos funkció.


Megbízható társ, hiányosságokkal

Noha száznál is több sportot ismer és támogat a GT Runner, kifejezetten a futóknak kedvez. A keret két oldalára helyezett dual band GNSS-rendszer meglepően villámgyorsan pozícionál és nagyon pontos, ahogy a többi szenzor mérései is megbízhatók. Nagy előrelépés, hogy az edzések exportálhatók, de ami ennél is hasznosabb lehet sokak számára, az a virtuális edző. Ez egészen jól működik, sok hasznos tanácsot ad és odafigyel, hogy a meghatározott edzésedet be is tartsd. Persze előre összeállított edzésterveket is elérsz, de sajátokat is összeállíthatsz, útvonalat adhatsz meg, exportálhatod eredményeidet, sőt, az egészséges életviteledhez is kapsz tanácsokat. A RAI - Running Ability Index is ötletes: ez a korábbi edzéseidből kinyert adataid alapján határozza meg, megfelelő ütemben fejlődsz-e.

A rengeteg opció izgalmas és érdekes, a mérések és kiértékelés is jó, de például az automatikus edzésfelismerés csapnivaló és az automatikus leállítás sem megbízható. További hiányosság, hogy ANT+ eszközt (például mellkaspánt) nem tudsz csatlakoztatni, és sajnos barátaiddal sem tudsz versengeni, ahogy például a Strava-integrálás is hiányozhat egyeseknek. Ezek egy hobbifutó számára nem olyan fájdalmas hiányosságok, ám a profibbak között ezek közül akár már egy is kizáró tényező lehet. Persze a hiányosságok jelentős része frissítésekkel akár orvosolható is, kérdés, hogy kapunk-e záros határidőn belül komoly funkciófrissítést a már egy ideje piacon lévő Watch GT 3 átdolgozott verziójához. Szintén fájó pont lehet egyesek számára az eSIM-kezelés hiánya (nagyobb futásokhoz a telefon cipelése nem ideális), a mindössze kétféle választható szín és az, hogy csakis 46 mm-es méretben érhető el - kisebb, pl. 41 mm-es verzió nem készült.

Ugyanakkor hobbifutó-szemmel nézve fájdalmas hiányossága nincsen: a könnyű kivitel és a jó kijelző könnyen megkedvelhető, a hosszú üzemidő és a szupergyors pozícionálás is tetszett, valamint a Huawei Egészség app is rengeteg szolgáltatást kínál - feltéve, hogy Androidon használod, mert sajnos iOS-en nem minden funkciót érhetsz majd el.

Huawei Watch GT Runner

Ár: 109 990 Ft
Noha száznál is több sportot ismer és támogat a GT Runner, kifejezetten a futóknak kedvez.
 • 1,43”, AMOLED, 466x466 pixel
 • HarmonyOS 2.0
 • 4 GB tárhely
 • mikrofon, hangszóró
 • Dual Band GNSS, BT5.2, NFC
 • teljes vízállóság, kapcsolódás kiegészítőkhöz
 • 455 mAh akku, Qi-töltés
 • 22 mm-es szíj-támogatás
 • 46,4×46,4×11 mm
 • 38,5 g
PRO
 • könnyített, modern külső
 • jó kijelző
 • szuper üzemidő
 • sok szolgáltatás
 • pontos
Kontra
 • nincs eSIM-verzió
 • ANT+-t nem támogat
 • kisebb változat nincsen
 • szoftveres hiányosságok
            Array
(
  [gameinfo_id] => 7819
  [topic] => 1
  [group] => 15
  [gameinfo_name] => Huawei Watch GT Runner
  [gameinfo_name_alias] => 
  [gameinfo_platform] => 
  [gameinfo_gamestyle] => 
  [publisher_id] => 0
  [developer_id] => 0
  [manufacturer_id] => 82
  [gameinfo_game_released] => 0
  [gallery_id] => 0
  [gameinfo_description] => 
  [gameinfo_date] => 2022-03-16 15:03:30
  [gameinfo_webpage] => https://hopp.pcworld.hu/16805
  [gameinfo_tags] => huawei, watch, runner, okosóra, fitnesz, e-health, egészség, teszt
  [gameinfo_url] => huawei-watch-gt-runner
  [gameinfo_pro] => könnyített, modern külső
jó kijelző
szuper üzemidő
sok szolgáltatás
pontos
  [gameinfo_kontra] => nincs eSIM-verzió
ANT+-t nem támogat
kisebb változat nincsen
szoftveres hiányosságok
  [gameinfo_data] => 1,43”, AMOLED, 466x466 pixel
HarmonyOS 2.0
4 GB tárhely
mikrofon, hangszóró
Dual Band GNSS, BT5.2, NFC
teljes vízállóság, kapcsolódás kiegészítőkhöz
455 mAh akku, Qi-töltés
22 mm-es szíj-támogatás
46,4×46,4×11 mm
38,5 g
  [gameinfo_gs_rating] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_display] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_software] => 7
  [gameinfo_pcw_rating_battery] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
  [gameinfo_pcw_awards] => Array
    (
      [0] => 
    )

  [gameinfo_price] => 109 990
  [gameinfo_forum_url] => 
  [gameinfo_embed] => 
  [gameinfo_quote] => Noha száznál is több sportot ismer és támogat a GT Runner, kifejezetten a futóknak kedvez.
  [gameinfo_format] => 
  [gameinfo_pegi] => 
  [gameinfo_pegi_descriptor] => 
  [gameinfo_multiplayer_online] => 
  [gameinfo_multiplayer_offline] => 
  [gameinfo_numofplayers] => 
  [gameinfo_pack] => 
  [gameinfo_language] => 
  [gameinfo_subscription] => 0
  [gameinfo_important] => 0
  [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
  [gameinfo_collectors_edition] => 0
  [gameinfo_need_internet] => 0
  [gameinfo_cover] => 
  [gameinfo_screenshot1] => 
  [gameinfo_screenshot2] => 
  [gameinfo_screenshot3] => 
  [gameinfo_screenshot4] => 
  [manufacturer] => Array
    (
      [manufacturer_id] => 82
      [manufacturer_name] => Huawei
      [manufacturer_url] => huawei
      [manufacturer_link] => http://www.huawei.com/
      [link] => /gyarto/huawei
    )

  [link] => /termekinfo/huawei-watch-gt-runner-7819.html
  [gameinfo_pro_list] => Array
    (
      [0] => könnyített, modern külső
      [1] => jó kijelző
      [2] => szuper üzemidő
      [3] => sok szolgáltatás
      [4] => pontos
    )

  [gameinfo_kontra_list] => Array
    (
      [0] => nincs eSIM-verzió
      [1] => ANT+-t nem támogat
      [2] => kisebb változat nincsen
      [3] => szoftveres hiányosságok
    )

  [gameinfo_pcw_rating] => 8.2
)
1
            
 • Teljesítmény:

  9

 • Ár/Érték:

  8

 • Anyagminőség:

  8

 • Extra funkciók:

  8

 • Kijelző:

  9

 • Szoftver:

  7

 • Akkumulátor:

  9

 • Kinézet:

  8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.