Hirdetés

Így add hozzá a Windows 10-hez a macOS egyik hasznos funkcióját



|

Windows 10-re is varázsolhatsz egy kis segítséggel macOS-stílusú hot corners funkciót.

Hirdetés

A macOS a kijelző négy sarkát úgynevezett hot cornerként hasznosítja, vagyis ezek a részek konfigurálhatóak, különböző műveletek elvégzésére. A Windows 10-nek csak egy ilyen sarka van, a jobb oldalon alul, ahol meg tudja mutatni az asztalt. Ha szeretnéd, hogy a Windows 10-ed ilyen téren a macOS rendszerre hasonlítson, akkor egy apró és ingyenes segédprogram használatával gyorsan felturbózhatod. 

Hirdetés

Mindehhez csak a HotCornersApp nevű programra lesz szükséged. Töltsd le, telepítsd, futtasd, majd állítsd be, hogy mit csináljon a négy sarok. 

Mindegyikez külön legördülő menüből választhatod ki a kapcsolódó műveletet. Az asztal mutatása mellett támogatott a feladatnézet, a zárolt képernyő, billentyűkombináció és programfuttatás is. Válaszd ki, és rendeld hozzá mindegyikhez, amit szeretnél. 

Ha alkalmazást szeretnél futtatni, akkor válaszd a [Run Program] opciót, és a megnyíló ablakban keresd meg a kiszemelt alkalmazás EXE-jét. UWP-s alkalmazást is indíthatsz, ilyenkor elég annak a parancsikonját kijelölnöd. 

Amennyiben billentyűkombinációt adnál meg, a [Keyboard Shortcut] lehetőséget válaszd, és a megnyíló ablakban add meg a gyorsgombokat. Természetesen nem muszáj mind a négy sarokhoz műveletet rendelned, bármelyik üresen maradhat. A beállítás végeztével mentsd a módosításokat, a program a bezárás után a tálca értesítési területén lesz megtalálható. Mindezek után elég az egérkurzort egy-egy sarokba vinned, máris elindul a társított művelet, kattintás nélkül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.