Hirdetés

Így becsülték alá 10 éve az Androidot



|

A Microsoft, a Nokia és a Symbian egyaránt alábecsülték a robotos rendszert.

Hirdetés

Immáron 10 éve, hogy az Android első nyilvános bétája megjelent. Az eredeti Android merőben eltért attól, amit ma használunk az okostelefonjainkon. 

Hirdetés

Az első androidos mobil az HTC Dream (T-Mobile G1) volt, érintőkijelzős kezelőfelülettel. Eredetileg BlackBerry típusú, billentyűzetes eszközökhöz készült a rendszer, de az iPhone végül más irányba terelte a Google-t. 

Az androidos álom nem egy Google-telefonról szólt, hanem egy teljes platformról, ezernyi eszközzel. A törekvéseknek hála végül az Android a világ legnépszerűbb operációs rendszere lett. 

2007-ben egyébként a piacot a Nokia, a Motorola és a BlackBerry uralták, az Android éppen, hogy csak feltűnt a radaron. Aki valami merészet akart, az Windows Mobile-alapú PDA-telefont vett. A legtöbben úgy gondolták, hogy a Google nem lesz sikeres - a Microsoft, a Nokia, a Symbian és az Apple mind alábecsülték a rendszert. Nézzük, hogy melyik cég mit szólt hozzá 10 éve. 

Microsoft: "Nagyon úgy hangzik, hogy összeszednek egy csomó embert azért, hogy megépítsenek egy telefont - mi 5 éve csináljuk ezt. Nem értem, hogy miféle hatást érhetnének el." - Scott Horn, a Microsoft Windows Mobile csapatából. 

Nokia: "Mi ezt nem látjuk fenyegetésnek." 

Symbian: "Ha a Google nem lenne ebben benne, akkor a piac csak ásított volna egyet, és már tovább is lép. Komolyan vesszük őket, de mi vagyunk azok, akiknek valódi telefonjaik, valódi telefonplatformjaik vannak, és mi vagyunk azok, akik az évek során nagyra nőttek." - John Forsight. 

Apple: "Nagyszerű kapcsolatunk van a Google-lel, és ez nem változtat semmin. Minden bizonnyal fontos partnerek lesznek az iPhone fejlesztésében." - Natalie Kerris szóvivő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.