Hirdetés

Így címkézz fájlokat a Windows 10-ben



|

A fájlok felcímkézésével nagyban megkönnyítheted a későbbi keresési folyamatokat.

Hirdetés

Amikor meg szeretnél találni egy fájlt a Windows 10-es PC-den, akkor a legjobb, ha a fájl nevére keresel rá. Sajnos a tartalmakban már nem minden fájltípusnál lehet keresni, éppen ezért hasznos dolog, ha rendszerezed a fájlokat, még jobb, ha címkéket is használsz. 

Hirdetés

A megfelelően használt címkék segítségével akkor is megtalálod a fájlokat, ha később nem emlékszel, hogy hová tetted azokat, illetve mik a fájlok nevei. 

A Windows 10-ben több módszerrel is megoldható az elemek címkézése. 

Az első, hogy az Intézőben benézel a fájl tulajdonságaihoz a jobb egérgombos menüből. A [Tulajdonságok] menüben keresd meg a [Részletek] fület, majd görgess le egészen addig, amíg meg nem látod a [Címkék] részt. Kattints a mellette lévő üres mezőbe, és máris megadhatod a szükséges címkéket a későbbi keresésekhez. 

Egy másik módszer, hogy az adott fájl szerkesztéséhez használt programon belül végzed el a címkézést. Ez a módszer korlátozott, ugyanis csak kevés szoftver támogatja az általa létrehozott tartalmak címkézését. A Microsoft Word mindenesetre ilyen, így a következő dokumentumok mentésekor felveheted a keresést segítő címkéket is. 

Ha pedig valami komolyabbra van szükség, amit a Windows már nem kínál, akkor ideje külső segédprogramot bevetni. Rengeteg ilyen létezik, ráadásul a tömeges címkézést is megoldhatod ezek segítségével - ilyesmire a Windows 10 nem képes. 

Az egyik legjobb szoftver a kategóriában a TagSpaces, amely ingyenes verzióval is rendelkezik - ez több mint elég, ha csak helyi fájlokat szeretnél címkézni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.