Hirdetés

Így ellenőrizd, hogy mennyire egészséges az iPhone-od akkuja



|

A ciklusok száma és az egyéb adatok könnyen megválaszolhatják a kérdést: kell új akku?

Hirdetés

Az Apple iPhone készülékei olyan információkat is tárolnak, amelyekből kiderül, hogy az akkumulátor mennyire van jó bőrben. Erre többek között a ciklusok számából lehet következtetni, vagyis abból, hogy mennyiszer lett 100 százalékra feltöltve az eszköz. 

Hirdetés

Fontos, hogy az Apple egy teljes 100 százalékos újratöltést tekint 1 töltési ciklusnak (mondjuk 0-ról 25-re, majd később 25-ről 100-ra töltve kapunk egy ciklust). Az eltérő Apple eszközök persze eltérő akkumulátort használnak, azonban ezekben közös, hogy egyik sem tart örökké. 

Az iPhone-ok alapesetben 80 százalékos töltés megtartására képesek 500 ciklusig. Vagyis akinek régebbi az iPhone-ja, az biztosan tudni szeretné, hogyan áll ez a számláló az akkumulátornál. 

Az Apple sajnos nem engedi az iOS-es appok számára, hogy hozzáférjenek ezekhez az adatokhoz, vagyis ezt csak akkor lehet megtudni, ha a készüléket egy Macre vagy windowsos PC-re kötjük. 

Macen az ingyenes coconut Battery app telepítésére lesz szükségünk. Ez részletes akkustatisztikákat mutat, a jelenlegi töltés mellett a teljes töltési kapacitást, az eredeti kapacitást, az eszköz modellnevét, gyártási dátumát, a ciklusok számát és az akku hőmérsékletét is jelzi. 

Windowson az iBackupBot jelenthet megoldást, ingyenesen azonban csak próbaverzióként használható. Nagyon régi, de még mindig működik. Az eszköz kiválasztása után a [More Information > CycleCount] mutatót kell keresni. 

Nem szabad elfelejteni, hogy az akku cseréje sokszor már olcsó művelet, ami viszont új életet adhat egy régi iPhone-nak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.