Hirdetés

Így nyiss meg egyszerre két appot Androidon



|

A trükkre nem csak a Galaxy Note 8 képes - egy appnak hála bármelyik okostelefon tudja ezt az osztott képernyős funkciót.

Hirdetés

A Samsungnak elévülhetetlen érdemei vannak a mobilos világban, ami az osztott kijelzős használatot illeti. A gyártó okostelefonjain már azelőtt rég működött az osztott nézet mód (testre szabhatóan), hogy a Google eldöntötte, végre támogatja a gyári Androidban is ezt a funkciót. Ez a Nougattal kezdődően valósult meg, azonban a Samsung a zászlóshajóin - és a Galaxy Note szérián különösen - még mindig több opciót kínál ilyen téren. 

Hirdetés

A Galaxy Note 8 is különleges ilyen téren, és megint rálicitált a gyári Androidra. Az App Pair funkció egészen pontosan képes rá, hogy létrehozzon olyan hivatkozásokat, amelyek egyszerre indítanak el két appot, osztott nézetben. Így azonnal elindítható például a YouTube és a böngésző, vagy éppen az üzenetküldő és a jegyzetelő. A dupla indításnak hála időt és érintéseket spórolhatunk. 

Az ötlet nagyszerű, sokaknak tetszik is, de gyárilag csak a Galaxy Note 8-on működik. Van-e mód arra, hogy más okostelefonon is használjuk ezt a funkciót? Igen, van. 

Mindehhez a Split-screen creator nevű alkalmazás letöltésére és telepítésére lesz szükségünk. Ez ingyenesen (in-app vásárlások mellett) érhető el a Google Play Áruházában, és Android Nougat rendszertől fölfelé (tehát Nougat és Oreo alatt) működik. 

Az app telepítése és elindítása után elegendő kiválasztani a parancsikont, majd azt a két appot, amelyeket egyszerre, osztott nézetben szeretnénk vele elindítani. 

Az ezután létrejövő parancsikon megnyomása egyből elindítja a választott alkalmazásokat, osztott képernyős módban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.