Hirdetés

Így szórakozott velünk a techipar április elsején



|

Tavaly a koronavírus világjárvány hatására nem igazán poénkodtak a vállalatok, viszont idén már több cég is előrukkolt pár agymenéssel.

Hirdetés

A legnagyobb vállalatok közül a Google idén is úgy döntött, hogy 2020-hoz hasonlóan inkább idén sem készül április 1-je alkalmából valamilyen vicces ötlettel.

Több tech cég (és egyébként a játékipar is) viszont megünnepelte a bolondok napját, és született néhány merész ötlet, amik könnyedén becsapták az óvatlan olvasókat. Ezekből szemezgetünk most párat, de természetesen a kommentszekcióban hozzátehettek még általatok is érdekesnek vagy viccesnek talált poént.

Hirdetés

A Satechi perifériákat gyártó cég ötletét a Tesla törhetetlennek hitt Cybertruck modellje inspirálta. Így született meg a Satechi Cybermouse, ami nemcsak napelemet, hanem golyóálló Super-Tough 2077 alumíniumborítást is kapott. A modern wireless egérből természetesen az RGB fények sem hiányozhatnak.

A Stack Overflow azok számára tervezte meg a legújabb, igazán minimalista billentyűzetét, akik elsősorban a másolás és beillesztés parancsokat használják. A mindössze három egységből álló The Key nem vesztegeti a helyet a felesleges gombokkal, hanem a lényegre koncentrál. A vidámabb hangulat érdekében pedig a billentyűzet madárcsiripelő hangot ad ki.

A kiváló nyelvtanulási applikáció, a Duolingo is egy különleges eszközzel rukkolt elő bolondok napja alkalmából. A Duolingo Roll, vagyis a saját gyártású WC-papír nagyszerű megoldás azok számára, akik a fürdőben vagy mosdóban töltött idejüket is nyelvtanulásra áldoznák. A Roll spanyol, portugál, kínai és japán nyelven is elérhető.

A Spigen az okostelefon tokok piacáról más irányba is elmozdult. Mivel a cég tartós, jó védelmet nyújtó tokokat gyárt, értelemszerűen megtervezte a szuper kemény kutya rágókát. A Spigen Tough Armour: K9 Edition gyakorlatilag elpusztíthatatlan, és a speciális bevonatnak köszönhetően még nincs is műanyag szaga.

Ki hitte volna, hogy a Teletubbies és betörne a kriptovaluták piacára? A HugTech és a WildBrain Labs közreműködésével született meg a TubbyCoin BigHugs, ami minden megosztással, like-kal és kommenttel válik még értékesebbé.

Végül, de nem utolsósorban érdemes említeni a dán videós, Kasper Andersen ötletét, aki a videokártyák piacával viccelődött. Korábbi kártyákból és alkatrészekből alkotta meg 3D nyomtató segítségével az Nvidia RTX 4090 és 4090 Ti modelleket, amik nemcsak brutális teljesítménnyel, hanem hatalmas mérettel is rendelkeznek. Andersen egy tesztvideót is készített az alkotásáról, érdemes megnézni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.