Hirdetés

Így tarthatsz rendet a digitális fényképeid között



|

Rengeteg időt tud felemészteni képeid rendszerezése és javítása, a keresés pedig még ezután is nehézkes marad. A Cgaga Fotosifter elegáns megoldást kínál mindegyik feladatra.

Hirdetés

Mióta nem csupán 24 vagy 36 képet tudunk rögzíteni egyetlen filmtekercsre, hanem akár milliónyit is a mobiltelefonunkkal, mindenkit érint a probléma, hogy miként válogassuk ki a jól sikerült, megőrzésre méltó fotókat. Manuálisan ez egy időrabló tevékenység; könnyedén rámehetnek akár hónapok is, mire nagyjából rendet vágunk a több tízezer kép között. Sokkal biztonságosabb és egyszerűbb mindezt egy erre specializálódott programmal elvégeztetni, amely a későbbi visszakereshetőségben is rengeteget segít.

Digitális fotóalbum

Az ingyenesen is használható Fotosifter angol kezelőfelülete végtelenül egyszerű, ezért sokan azt gondolhatják, a szoftver nem több egy ártalmatlan képnézegetőnél, ám ennél sokkal többről van szó. A Fotosifterbe a klasszikus módon kell beemelned a képeket tartalmazó mappákat, ám ezután a sorba rendezés már egészen máshogy alakul, mint azt megszokhattad. A kedvenc képeid megjelölése mellett pontozhatod is a fotókat, valamint előre beállított szempontok szerint is csoportosíthatod őket.

Hirdetés

Ez lehet például a készítés helye vagy ideje, de szortírozhatsz akár a képen szereplő személyek szerint is. Kijelölheted, hogy importált fotóidat mi alapján rendezze sorba a program, majd némi gondolkodás után egy könnyen áttekinthető, rendszerezett nézetet kapsz. A képek darabszámának, illetve géped teljesítményének függvényében az arcalapú rendszerezés meglepően sok időt is igénybe vehet, ráadásul állapot-visszajelzőt sem kapsz, ami zavaró.

Hasznos a duplikátumok felkutatása is. Ez a kép tartalma alapján határozza meg, melyikből van két egyforma elmentve. A keresés végeztével könnyedén kidobálhatod a felesleges másolatokat, ami adott esetben tekintélyes helyet is felszabadíthat gépeden.

Hangzatos funkciók

Nem is lehetne igazi képnézegető és -rendszerező program a Fotosifter diavetítés opció nélkül. Nem azonnal kapod meg a videót, hanem exportálni tudod azt videóformátumba (MP4, MOV és AVI), sőt akár egyből a YouTube-ra is feltöltheted az elkészült diavetítést, mégpedig az előre kitöltött információkkal együtt.

A Fotosifter hasznos funkciókat kínál egyszerűen használható kezelőfelülettel, ami vonzóvá teheti, ám a profi, aprólékos beállítások és szerkesztési opciók hiányoznak, továbbá az arcfelismerésénél is láttunk már jobbat.

Ez a szoftver a PC World év végi előfizetői akciójának keretében a Prémium és a Gold csomagok mellé járó számtalan értékes ajándék egyike.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.