Hirdetés

Így tartsd szem előtt a Windows 10 műveletközpontját



|

Ha nem szeretnéd, hogy a Windows 10 műveletközpontja magától eltűnjön, amikor azon kívül kattintasz, akkor a viselkedését viszonylag egyszerűen megváltoztathatod.

Hirdetés

A Windows 10 műveletközpontja olyan hasznos hely, ahol az értesítések kezelése mellett különböző gyorsbeállításokat is elvégezhetsz. Amikor azonban a műveletközponton kívülre kattintasz az egereddel, akkor a panel automatikusan eltűnik. A legtöbb felhasználó számára ez kézenfekvő, elvégre valószínűleg már semmi teendő nem maradt ezen a részen. Ha viszont szeretnéd elérni, hogy a kívül kattintás hatására a műveletközpont ne záródjon be, akkor a rendszerleíró adatbázisban gyorsan megváltoztathatod a viselkedését. 

Hirdetés

Ehhez első lépésben rendszergazdai jogokra lesz szükséged, majd a [Win + R] gombok lenyomására. Ha ez megvolt, akkor gépeld be a felugró ablakba, hogy [regedit], és nyomj Enternet. Megnyílik a Beállításszerkesztő, amelyben navigálja a következő helyre: 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\ImmersiveShell\Launcher]

Ezután nyomj jobb gombot a Launcheren, majd hozz létre egy új duplaszót (32-bites). Nevezd el a kulcsot [DisableLightDismiss]-ként. Ha kész, nyomj rá duplán az egereddel, és az értéknek add meg, hogy [1]. Az OK gombbal ments, majd zárd be az ablakot. 

A változtatás elvileg azonnal érvénybe lép, de ha valamiért mégsem, akkor indítsd újra a PC-d. A változtatások végrehajtása után a műveletközpont kizárólag akkor nyílik meg és záródik be, ha rányomsz a tálcán látható gombjára. Ha a műveletközponton kívül kattintasz az egérrel, a panel nem tűnik el. 

Ha később bármikor szeretnéd visszacsinálni a módosításokat, akkor elég visszalépned a Beállításszerkesztőbe, majd a létrehozott kulcsot törölni, vagy az értékét 0-ra állítani. Egy újraindítás ekkor is segít életbe léptetni a változtatásokat. Akkor is töröld le ezt a kulcsot, ha a műveletközpont váratlanul kezdene el viselkedni. Ez nem beépített funkció ugyanis a Windows 10-ben, de a Microsoft sok olyan dolgot törölt belőle, ami a Beállításszerkesztőn keresztül azért elérhető maradt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.