Hirdetés

Így töröld magad az internetről



|

A Deseat.me gyorsan és egyszerűen segíti eltüntetni a webről az összes fiókunkat.

Hirdetés

Az internet egyszerre lehet csodás és szörnyű hely, amelynek egy részétől vagy egészétől előfordulhat, hogy néha egy időre megszabadulnánk. A kiút nem egyszerű, de van. 

Hirdetés

Ilyen például a svéd Wille Dahlbo és Linus Unnebäck által fejlesztett Deseat.me. A webes app segít kitörölni magunkat az internetről, néhány kattintással. A használatához a Gmail- vagy az Outlook-fiókunkba kell bejelentkeznünk, az app ezután szkennelésbe kezd, és olyan appok, valamint szolgáltatások után kutat, amelyekre valaha regisztráltunk - ezután egy listát állít össze ezekről, illetve mellékel egy-egy hivatkozást a fiókok törléséhez. 

Az persze nem túl megnyugtató ötlet, hogy egy külső app áttúrja a leveleinket, de a Deseat.me a Google OAuth szabványára épít, vagyis teljes mértékben a mi gépünkön fut, a privát adatainkat nem kapják meg a fejlesztők, és a felhőbe sem kerül be semmi. 

A népszerűbb szolgáltatásoknál elegendő a törlés gombra kattintani, az app egyből odavisz, ahol végleg lelőhetjük a fiókunkat. Sajnos a kisebb oldalakon ezt manuálisan kell megtennünk, ám a szolgáltatás ideális, ha valaki menekülne a közösségi oldalak okozta stressztől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.