Hirdetés

Így törölj USB-s eszközt a Windows 10-ből



|

Előfordul, hogy olyan probléma akad egy-egy USB-s eszközzel, hogy a hibaelhárításban csak annak törlése, majd ismételt telepítése segít.

Hirdetés

Amikor egy új eszközt csatlakoztatsz a PC-dhez USB porton keresztül, akkor a Windows 10 feltelepíti az eszköz használatához szükséges meghajtóprogramokat. A legtöbb USB porton csatlakozó eszköz plug&play jellegű, ennek ellenére egy apró drivert azért felrak a rendszer, legyen szó külső merevlemezről vagy mobilról. Amikor ezekkel az eszközökkel valamilyen baj van, a legtöbben csak kihúzzák, majd újból csatlakoztatják ezeket. 

Hirdetés

Vannak hibák, amelyekre már ez is gyógyírt jelent, azonban könnyen előfordulhat, hogy a hibaelhárításban csak az segít majd, ha törlöd az USB-s eszközt a Windows 10-ből, és hagyod a rendszernek, hogy újból installálja azt. 

Hogyan teheted ezt meg? Egy USB-s eszköz Windows 10-ből való törlése valójában egyszerű feladat. Amennyiben a lehető legkönnyebb forgatókönyvet követnéd, első lépésben csatlakoztasd a kérdéses USB-s eszközt a PC-hez. Amint ez megvolt, nyisd meg az Eszközkezelőt, majd a listában keresd ki a konkrét készüléket. 

Természetesen az adott eszköz nem feltétlenül az USB-vezérlők alatt jelenik meg - éppen ezért jó ötlet először csatlakoztatni azt, így ugyanis könnyebb megtalálni, mondjuk a billentyűzet vagy egér alatt, ha perifériáról van szó. Ha megvan az adott kütyü, akkor jöhet egy jobb kattintás az egérrel, majd az [Eszköz eltávolítása] lehetőség. Előfordul, hogy az eszköz nem szürkévé válik, hanem eltűnik a listából. Ilyenkor szükség lehet egy ismételt csatlakoztatásra a megfelelő törléshez. 

Amint a kapcsolódó meghajtóprogram teljesen eltűnt a PC-ről, az eszköz is eltűnik az Eszközkezelőből. Az eszköz ismételt telepítéséhez csatlakoztasd azt, majd indítsd újra a rendszert. A Windows 10 érzékeli majd, és telepíti a kapcsolódó drivereket. Ha konkrétan ez az illesztőprogram rossz, akkor érdemes manuálisan megkeresned a megfelelőt a gyártó oldalán, majd kézzel telepítened azt az általános illesztőprogram helyett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.