Hirdetés

Ilyen okostelefonokat vettünk az elmúlt hónapokban



|

A Gartner szerint a második negyedévben értékesített okostelefonok 87,7 százaléka androidos volt.

Hirdetés

A Gartner elemzőcég kiadta a legfrissebb adatait, amelyek az idei év második negyedévére vonatkoznak. Ezek alapján áprilistól júniusig 7,6 százalékkal több okostelefont vettünk, mint korábban: összesen 366,2 millió darabot. 

Hirdetés

Ezeknek a készülékeknek a 87,7 százaléka Android rendszert futtatott, mindössze 12,1 százalék volt iPhone. 

Az eladási listát a Samsung vezette a vizsgált időszak alatt. A dél-koreai gyártó 82,5 millió okostelefont adott el, ami 22,5 százalékos piaci részesedésre és 7,5 százalékos éves emelkedésre volt elég. A Gartner szerint hiába a kínai riválisok nyomása, a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ miatt az év hátralévő részében is töretlen siker övezi majd a Samsungot. 

Az Apple 44,3 millió iPhone-t tudott eladni a negyedév során, ami ugyan apró visszaesés éves szinten, de a negyedik negyedév javuló trendet mutathat, hála az iPhone 7S, iPhone 7S Plus és iPhone 8 modellek érkezésének. Az eladások mindenesetre október és december között is visszafogottak lehetnek, az iPhone 8-ból várhatóan nem lesz annyi készleten, mint amennyi kellene. 

A Huawei 36 millió okostelefont adott el a három hónap során, ami 17 százalékos fejlődés éves szinten, és 9,8 százalékos piaci részesedést jelent. A Huawei egyre közelebb van az Apple-höz, és a következő negyedévben akár meg is előzheti. 

Az Oppo 7,1 százalékon áll, az eladásai egy év alatt 44,1 százalékkal emelkedtek. A Vivo 70,8 százalékot ugrott, és így 6,6 százalékon áll. A Gartner szerint a csúcsmodellek készleteivel gond lehet az év hátralévő részében, ugyanis nem lesz elég OLED-panel és flash memória. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.