Hirdetés

Effektekkel és vágóval gazdagodott az Instagram Boomerang



|

Az oda-vissza loopolt kis animációk kezelése mostantól egyszerűbb és a végeredmény is stílusosabb lehet - kár, hogy az ötlet megint nem saját.

Hirdetés

Sokak szerint az Instagram (mint a Facebook és minden egyéb alá tartozó szolgáltatás) szépen beletanult abba a kényelmes fejlesztési módszerbe, amelyben ő maga csak a legszükségesebb újításokat alkalmazza, viszont folyamatosan nézelődik a versenytársak háza táján, és a náluk népszerűnek számító funkciókat óvatos átalakítás után "átveszi". Az időkorlátosan megnézhető tartalmaktól a felvétel közben alkalmazható AR-effektekig sok téren láttunk már ilyesmit, és a jelek szerint a legújabb fejlesztés sem saját kútfőből érkezett.

Hirdetés

A Boomerang nevű funkció felfrissítéséről van szó, amely a Sztorik egyik mérsékelten kedvenc funkciója - ez ugyebár az, amelyikkel egy pár másodperces videót tudunk automatikusan oda-vissza loopoló animációvá alakítani. Ezt sikerült most végre egy kicsit felhasználóbarátabbá tenni és három friss effekttel kissé változatosabbá varázsolni.

Egyrészt jött egy új vágó segéd, ami azért hasznos, mert eddig, ha valaki készített egy rövid videót, majd lejátszáskor rájött, hogy a kezdő- és végpont a loop szempontjából nem tökéletes időzítéssel lett ellőve, annyit tehetett, hogy újra megpróbálta elkészíteni a kisfilmet. Az új segéddel viszont a kész videón belül átállíthatjuk a kezdő és befejező képkockát.

Emellett az eddig igen puritán Boomerang lehetőségeket három új effekttel lehet megbolondítani, ez a SlowMo, az Echo és a Duo. A SlowMo nevéből viszonylag kitalálható, hogy lefelezett sebességű lejátszást tesz lehetővé, az Echo egy "motion blur" jellegű elhúzás-effektet ad hozzá a videón mozgó elemekhez, a Duo pedig egy "glitch" filter, tehát olyasmi képet kapunk vele, mintha hibás lenne a lejátszás. Az újdonságokat könnyen el lehet érni: ha felvettük a Boomerang klipet, a lejátszó tetején találunk az ikonok között egy kis végtelen jelzést (tetszik tudni, a fektetett nyolcas), arra kell egy határozottat bökni.

A bevezetőben azért említettük azt a bizonyos "átvételt", mert hasonló funkciókat már 2015-ben bemutatott a Snapchat, és a manapság a legfiatalabbak körében kiemelkedően népszerű (bár mások által enyhén kétes megítélésű) TikTok is kínál hasonlókat. De mindegy is, a lényeg az, hogy most már a Boomerang sztorijaidat is feldobhatod némelyest az Instagramban, ez a cégcsoport legalább tényleg vigyáz az adataidra... vagy várj csak...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.