Hirdetés

Van, ahol már több pénz megy el internetre és tévére, mint a rezsire



|

Értelemszerűen Észak-Amerikában készült a felmérés, de a jelenség lassan begyűrűzik a fejlett világ többi részére is.

Hirdetés

Egy nemrég közzétett felmérés szerint az átlagos amerikai háztartások kötségvetésében többe kerül a "cable package", tehát az internet- és tévé-előfizetést tartalmazó csomag, mint a közüzemi számlák összessége. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy fillérekből megúszható a rezsi, inkább az szűrhető le belőle, hogy az emberek hajlandóak szélesre nyitni a pénztárcájukat azért, hogy nagy ablakuk legyen a világra.

Hirdetés

Ehhez persze érdemes azt is látni, hogy míg a Nagy Pocsolya túlfelén egy átlagos háztartás közüzemi rezsije 205,50 dollárra (60 ezer forintra) jön ki, az ugyanígy számolt átlag havi cable package 217,42 dollárnál jár (64 500 forint). A közműdíjba a kutatás az elektromos áram, a gáz, a víz, a csatorna és a szemétszállítás díját számolta bele.

A növekedés egyik oka, hogy erősen szegmentálódik a tévés piac, beleértve a különféle streamingszolgáltatásokat. Eddig jellemzően minden családnak volt egy normál tévés előfizetése, esetleg rádobott egy havi HBO csomagot, és streaming oldalról egy Netflix előfizetést. Ehhez képest manapság már egy csomóan egyszerre 2-3 "hagyományos" és akár 4-5 különféle streaming csomagra fizetnek elő, valamint az internet-csomagjukba is beépítenek különféle extrákat, így már simán elérheti a fenti átlagot a havi költség.

Persze az eloszlás nagyon egyenetlen, hiszen egy nagyobb ház esetében, ahol akár 5-10 fős, többgenerációs család is lakhat egy fedél alatt, a rezsiköltség magasabb, míg a tagokra leosztott cable költség kevesebb, de sokan élnek 1-2 személyes garzonokban és kisebb lakásokban, ahol már valóban drágább az internet és a tévé, mint az összes többi számla.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.