Hirdetés

IObit Driver Booster 11 Pro teszt – így fog maximális teljesítményen pörögni PC-d|

Ezzel a roppant hasznos segédprogrammal naprakészen tarthatod az összes meghajtóprogramot gépeden, hogy a legjobb teljesítményt kapd. PCW Max tagoknak most mindez ingyenes!

Hirdetés

Számítógépen kiemelten fontos a biztonság, amihez számtalan dolgot el kell végeznünk és minden pillanatban résen kell lennünk, mert bármikor, bárhonnan érkezhet vírus, vagy átveréses adatlopás. A biztonság egyik legfontosabb eleme a megfelelő memóriarezidens védelmi szoftver, ami több komponensből épül fel. Emellett a zero trust elvet is érdemes magunkévá tenni, vagyis minden, a netről érkező kérést, információt fenntartásokkal kezelni. A harmadik pillér a szoftverek naprakészen tartása, amiben az utóbbi évek jelentős előrelépést hoztak, de azért a tökéletestől még mindig messze vagyunk. A Windows ugyan szorgosan frissíti a rendszerkomponenseket, sok szoftver is odafigyel rá, hogy mindig a legújabb verziót használjuk, viszont a driverek naprakészen tartásában nem jeleskedik sem a Windows Update rendszere, sem a frissítésre szakosodott programok. Az IObit Driver Booster 11 Pro azonban kifejezetten ebben jó, ezért mindenképpen érdemes feltelepítened és hagynod, hogy önállóan gondoskodjon meghajtóprogramjaid frissen tartásáról.

Hirdetés

Szinte mindent ismer

Aki próbált már egy gépen manuálisan drivereket frissíteni, tudja, hogy mindez óriási nyűg és roppant időrabló tevékenység. Egyesével kell felkutatni a meghajtóprogramok verziószámait, majd ezt követően nem is a laptop vagy asztali PC-nél az alaplap gyártójának támogatási oldalán, hanem egyenesen az adott vezérlőt fejlesztő cég webhelyén kell felkutatni a driver-szekciót. Ezt havonta megismételni nagyon kellemetlen feladat, ám a Driver Booster 11 Pro elvégzi helyettünk. Az új, 2024-es változat egyik legfontosabb jó tulajdonsága, hogy több mint 9,5 millió drivert és ezekhez tartozó hardvert ismer, és ezekhez képes azonnal beszerezni a szükséges meghajtóprogramokat. Az új verzión a legfrissebb komponensek sem fognak ki, sőt, a videokártyákból is mindet ismeri a program, legyen az a GeForce RTX 40-es széria, az AMD Radeon RX 7000-es család, vagy az Intel Arc modellek. A segédprogram figyel arra is, hogy több verzió esetén a megfelelőt telepítse, ezeken belül pedig a stabil kiadásokra fókuszál.

Könnyen áttekinthető listában láthatod a frissítendő driverek minden információját
Könnyen áttekinthető listában láthatod a frissítendő driverek minden információját

A driverfrissítés első lépése a feltérképezés, amikor a Driver Booster 11 Pro átvizsgálja a PC-det és feljegyzi a hardverkomponensek pontos típusait. Ezt a keresést az új verzióban sikerült érezhetően, közel 20%-kal felgyorsítani, sőt, a letöltés és a telepítés is gyorsult valamelyest. Mindezt a magyar nyelven is használható, minden részletében megújult felületen végezheted el akár egyetlen kattintással is.

Ha szeretsz kísérletezni, nem csak az ellenőrzött, WHQL-minősítésű meghajtóprogramok közül válogat a program
Ha szeretsz kísérletezni, nem csak az ellenőrzött, WHQL-minősítésű meghajtóprogramok közül válogat a program

Frissesség garantálva

A találati lista könnyen áttekinthető, a hardver típusa és pontos megnevezése is látható egymás alatt. Rögtön mellette a jelenlegi és az újabb, felajánlott driver kiadási dátumát olvashatod, valamint egy-egy gombot minden sor végén, ha nem egyben, hanem külön-külön szeretnéd frissíteni a meghajtóprogramokat. Érdemes a sorok végén található nyílra is rákattintani, több hasznos funkciót is ide rejtettek. Ilyen például a Részletek, ahol pontos információt találsz a hardverről és a drivereiről, emellett szintén itt tudod kizárni a frissítési sorból az adott komponenst, vagy éppen elmenteni a jelenlegi drivert.

A gyakori hardveres/driveres gondokat is igyekszik javítani az IObit segédprogramja
A gyakori hardveres/driveres gondokat is igyekszik javítani az IObit segédprogramja

Az IObit Driver Booster 11 Pro alapértelmezetten kizárólag a Microsoft által hitelesített, stabil WHQL drivereket ajánl fel és telepít, de ha kísérletező kedvedben vagy, a Beállításokban a béta drivereket is engedélyezheted. A beállítási panelen tudod a program viselkedését is aprólékosan beállítani. A Driver Booster 11 Pro például minden frissítés előtt készít rendszervisszaállítási pontot, de megadhatod azt is, hogy hány verzióig visszamenőleg mentse el a régebbi drivereket. Szintén hasznos funkció, hogy a telepítőcsomagokat az installálás végeztével törli, elkerülendő a felesleges adatszemét kialakulását. Aktiválhatod a Csendes üzemmódot is, hogy ne játék, vagy fontos munka közben kezdjen automatikus driverfrissítésbe az IObit segédprogramja. Az automatizálás is csupán egy opció, ha nem szeretnéd, hogy a Windowszal együtt induljon és a háttérben fusson a Driver Booster, ezt is letilthatod.

A játékgyorsítónak is érdemes adni egy esélyt, a rendszeroptimalizáló használata viszont új program telepítésével jár
A játékgyorsítónak is érdemes adni egy esélyt, a rendszeroptimalizáló használata viszont új program telepítésével jár

Fő funkciója mellett három másik menüpontot is láthatsz a főképernyő bal oldalán. Ezek közül a Gyorsítás csábító, de sajnos nem annyira hasznos, mint ahogy azt reméltük. A Játékgyorsító megpróbálja kitalálni, mely programokat érdemes leállítania, hogy géped értékes erőforrásai felszabaduljanak például játékhoz. Tesztünk során ez nem volt kimondottan pontos, ráadásul a gép sebessége sem nőtt az IObit által hirdetett 5%-kal. Persze ettől még érdemes adni neki egy esélyt, más PC-n lehet, hogy sokkal hatékonyabb, ráadásul van néhány hasznos funkciója, mint a RAM-tisztítás, az energiaséma automatikus váltása teljesítmény módra, valamint a Windows játék üzemmódjának aktiválása. A másik szolgáltatás, a Rendszeroptimalizálás nagyobb csalódást okozott. Az ellenőrzés még szépen lefut, ám ezt követően kiderül, hogy ez a funkció csak "vendég" a Driver Booster 11 Próban, ha tényleg szeretnéd használni, egy másik IObit programot kell letöltened, amire a Pro licenc nem vonatkozik (csak ingyenes, limitált funkcionalitással használhatod).

Ha rosszalkodik a PC-d, az Eszközök menüpontot érdemes felkeresned. Itt a gyakori problémákra kínál megoldást a program, mint például hanghiba, ismeretlen komponens, szakadozó netkapcsolat, rossz felbontás. Szintén hasznos az offline illesztőprogram-frissítő szolgáltatás. A netre nem kapcsolódó PC-re kell feltelepítened az IObit programját, majd futtatni és exportálni a találati listát. Ezt egy netre kapcsolt PC-n szintén az IObit szoftverébe kell feltöltened, ami begyűjti a szükséges drivereket, amiket visszavihetsz az offline gépre és telepítheted az ottani Driver Booster 11 Pro segítségével.

A driverekről és PC-s komponenseidről minden fontos információt kiderít a Driver Booster 11 Pro
A driverekről és PC-s komponenseidről minden fontos információt kiderít a Driver Booster 11 Pro

Az utolsó menüpont, a Művelet központ minden IObit szoftverben megtalálható. Itt a fejlesztő többi programjának listáját találod, amelyeket ingyenesen kipróbálhatsz (innen telepíthetsz), vagy akciós áron rögtön meg is veheted.

Telepítés, aktiválás

A Driver Booster 11 Pro telepítőjét a PCW Max felületéről tudod letölteni. Indítás után már az első ablakban tiltsad le az iTop Data Recovery telepítését a bal alsó sarokban (hacsak nem szeretnéd mégis kipróbálni), majd a következő ablakban is ugord át a telepítésre felajánlott extra segédprogramot.

Első indításkor az ingyenes változat fogad és máris lefuttat egy gyors rendszervizsgálatot. A frissítés helyett az ablak jobb alsó sarkában a kulcs ikonra kattints, majd ide másold be a PCW Max felületén található licenckulcsot. Ezt követően 6 hónapig korlátozások nélkül használhatod az IObit Driver Booster 11 Prót.

IObit Driver Booster 11 Pro

Ár: PCW Max tagoknak ingyenes Ft
Az új, 2024-es változat egyik legfontosabb jó tulajdonsága, hogy több mint 9,5 millió hardvert ismer és ezekhez képes azonnal beszerezni a szükséges meghajtóprogramokat.
 • driverfrissítő
 • 9,5 milliónál több drivert ismer
 • biztonsági mentés, visszatöltés
 • automatikus ellenőrzés és frissítés
 • csendes üzemmód
 • játékgyorsító modul
 • gyorsjavító funkció ismert hardveres problémákhoz
 • offline drivertelepítés másik PC-re
 • részletes rendszerinformáció
 • magyar kezelőfelület
 • Windows 10/11 kompatibilitás
PRO
 • óriási adatbázis
 • gyors keresés
 • pontos találatok
 • kiegészítő szoftvercsomagokat is frissít (például OpenAL, XNA)
 • biztonsági mentés
 • automatizálható
Kontra
 • kéretlen szoftverajánlatok
 • a rendszeroptimalizáló nem része a programnak
 • a játékgyorsító nem túl hatékony
            Array
(
  [gameinfo_id] => 8827
  [topic] => 3
  [group] => 6
  [gameinfo_name] => IObit Driver Booster 11 Pro
  [gameinfo_name_alias] => 
  [gameinfo_platform] => 
  [gameinfo_gamestyle] => 
  [publisher_id] => 0
  [developer_id] => 0
  [manufacturer_id] => 247
  [gameinfo_game_released] => 0
  [gallery_id] => 0
  [gameinfo_description] => 
  [gameinfo_date] => 2024-05-10 10:13:44
  [gameinfo_webpage] => https://www.iobit.com/en/driver-booster-pro.php
  [gameinfo_tags] => iobit, driver booster, meghajtóprogram, windows, segédprogram, karbantartás, teljes verzió, pcw max, teszt
  [gameinfo_url] => iobit-driver-booster-11-pro
  [gameinfo_pro] => óriási adatbázis
gyors keresés
pontos találatok
kiegészítő szoftvercsomagokat is frissít (például OpenAL, XNA)
biztonsági mentés
automatizálható
  [gameinfo_kontra] => kéretlen szoftverajánlatok
a rendszeroptimalizáló nem része a programnak
a játékgyorsító nem túl hatékony
  [gameinfo_data] => driverfrissítő
9,5 milliónál több drivert ismer
biztonsági mentés, visszatöltés
automatikus ellenőrzés és frissítés
csendes üzemmód
játékgyorsító modul
gyorsjavító funkció ismert hardveres problémákhoz
offline drivertelepítés másik PC-re
részletes rendszerinformáció
magyar kezelőfelület
Windows 10/11 kompatibilitás
  [gameinfo_gs_rating] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
  [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
  [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
  [gameinfo_pcw_awards] => 
  [gameinfo_price] => PCW Max tagoknak ingyenes
  [gameinfo_forum_url] => 
  [gameinfo_embed] => 
  [gameinfo_quote] => Az új, 2024-es változat egyik legfontosabb jó tulajdonsága, hogy több mint 9,5 millió hardvert ismer és ezekhez képes azonnal beszerezni a szükséges meghajtóprogramokat.
  [gameinfo_format] => 
  [gameinfo_pegi] => 
  [gameinfo_pegi_descriptor] => 
  [gameinfo_multiplayer_online] => 
  [gameinfo_multiplayer_offline] => 
  [gameinfo_numofplayers] => 
  [gameinfo_pack] => 
  [gameinfo_language] => 
  [gameinfo_subscription] => 0
  [gameinfo_important] => 0
  [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
  [gameinfo_collectors_edition] => 0
  [gameinfo_need_internet] => 0
  [gameinfo_cover] => 
  [gameinfo_screenshot1] => 
  [gameinfo_screenshot2] => 
  [gameinfo_screenshot3] => 
  [gameinfo_screenshot4] => 
  [manufacturer] => Array
    (
      [manufacturer_id] => 247
      [manufacturer_name] => IObit
      [manufacturer_url] => iobit
      [manufacturer_link] => http://iobit.com/
      [link] => /gyarto/iobit
    )

  [link] => /termekinfo/iobit-driver-booster-11-pro-8827.html
  [gameinfo_pro_list] => Array
    (
      [0] => óriási adatbázis
      [1] => gyors keresés
      [2] => pontos találatok
      [3] => kiegészítő szoftvercsomagokat is frissít (például OpenAL, XNA)
      [4] => biztonsági mentés
      [5] => automatizálható
    )

  [gameinfo_kontra_list] => Array
    (
      [0] => kéretlen szoftverajánlatok
      [1] => a rendszeroptimalizáló nem része a programnak
      [2] => a játékgyorsító nem túl hatékony
    )

)
1
            
 • Teljesítmény:

  9

 • Ár/Érték:

  8

 • Extra funkciók:

  7

 • Szoftver:

  8

 • Kinézet:

  8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.