Hirdetés

Ismét az iPhone-t cikizik a Samsung új reklámjai



|

Vajon hány megapixel kell egy jó fotóhoz?

Hirdetés

A tech cégek között nem ritka, hogy a reklámjaikban a konkurencián élcelődnek. Ennek leghíresebb példáit talán pont az Apple mutatta be, kezdve az első Macintosh 1984-es kedvcsinálójával, ami az IBM-ből csinált Nagy Testvért, egészen kétezres években futtatott a Get Mac! kampányukig, melyben a Windowst ábrázolták szedett-vedett, tehetetlen rendszerként.

A Samsung pedig tanult a cupertinóiak példájából. 2012-ben például a Galaxy S3-hoz készítettek egy reklámot, amiben az új iPhone-ért sorban álló vásárlókon élcelődtek, négy éve pedig az iPhone X szenzorszigetét pécézték ki maguknak. Most pedig két újabb promóval álltak elő, ami az S21 Ultra 5G kamerás képességeit fényezi az aktuális csúcs-alma, az iPhone 12 Pro Max kárára.

Hirdetés

A koreaiak januárban bemutatott zászlóshajója ugyanis 108 megapixeles fő kamerát kapott, amit 100X-os digitális zoommal (Space Zoom) támogattak meg. Ennek eredményeként a telefon látványos közelítésekre képes, amint az a két reklámban is megfigyelhető. Az első anyagon a Hold a téma, a másodikon pedig egy sima sajtos szendvics, s természetesen mindkét esetben az S21 Ultra győzedelmeskedik, míg az iPhone csúnyán elvérzik. A Samsung mindezt egy ütős szlogennel vezeti fel: a telefoncseréd nem lehet visszalépés.

Az ütés ezzel be lett véve, és meg kell hagyni, hogy a zoom terén az iPhone valóban nem versenyezhet az S21 Ultra 5G-vel, azt azonban illik megjegyezni, hogy nem pusztán a megapixeleken és a közelítésen múlik, hogy milyennek érzékeljük a kamera képességeit. A témát több szempont alapján is vizsgáló független DxOMark például 130 pontra értékelte az iPhone 12 Pro Max képalkotását (7. hely), míg a koreaiak üdvöskéje 123 pontot (15. hely) kapott.

Mindketten lemaradtak azonban a Xiaomi Mi 11 Ultrától, ami jelenleg 140 ponttal vezeti a sort a 139 pontos Huawei Mate 40 Pro+ és a 136 pontos Mate 40 Pro előtt. Ki tudja, talán egyszer a kínaiak is előállnak néhány humoros reklámmal a nagy riválisokról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.