Hirdetés

Ismét súlyos hibát találtak a Chrome böngészőben – érdemes mihamarabb frissítened



|

Nem az első eset idén, hogy magas kockázatú biztonsági rést kell betömnie a Google-nek. Mutatjuk mik a teendők.

Hirdetés

Újabb rendkívül fontos biztonsági frissítést adott ki a Google a Chrome böngészőhöz - idén már az ötödik alkalommal -, ami egy nulladik napi (zero-day) hibát hivatott orvosolni. A CVE-2024-4671 kód alatt nyilvántartott sebezhetőség ezennel a böngésző egy olyan komponensét érinti, amely elsősorban a tartalom megjelenítéséért felelős.

A sebezhetőségről nem osztott meg sok mindent a Google, csupán annyit, hogy egy névtelen kutató fedezte fel, majd jelentette a vállalatnak, ami időközben kiadta az ezt javító frissítést.

Hirdetés

A Google a Windows és a macOS készülékeken az 124.0.6367.201/.202, míg a linuxos rendszereken a 124.0.6367.201-es verziószámú frissítésekkel foltozta a rést. A frissítés a következő napokban elvileg mindenkihez befut, így érdemes ellenőrizned, hogy naprakész-e a keresőd, amit pár egyszerű lépésben megtehetsz.

Először is nyisd meg a Google Chrome böngészőt, majd a jobb felső sarokban található legördülő menüből válaszd a "Súgó" menüpontot, itt pedig a "Google Chrome névjegye" alatt már ki is olvashatod a verziószámot.

Amennyiben a fenti verziószámok valamelyikét látod, nincs ok az aggodalomra, biztonságosan böngészhetsz. Ha valamelyik régebbi verzió van a számítógépeden, akkor mihamarabb frissíts - elvileg a Chrome automatikusan elkezdi majd a telepítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.