Hirdetés

Itt az adathordozók forradalma: aszott pizzaszeleteken adta ki új dalát egy metálzenekar



|

Egy kritikára adott zseniális válaszként született meg a luisville-i banda rendhagyó újdonsága.

Hirdetés

A tisztán digitális dalok és a streamingszolgáltatások korában a fizikai adathordozókon érkező zene teljesen új szerepkört talált magának, és a széles tömegek helyett már az olyan ínyenceknek szól, akik mindenképp ki szeretnék tenni a polcra a kedvenceiket, vagy élvezni a manapság oly divatossá vált vinyl lemezek egyedi hangzását. Egy banda azonban most lebontotta az eddig ismert határokat, és egy teljesen új formában, pizzaszeleteken terjeszti a legújabb dalát, ami bármely lemezgyűjtemény legkülönlegesebb és egyben legundorítóbb darabjává válhat.

A szóban forgó zenekar a Belushi Speed Ball, egy trash metal formáció Luisville-ből, amely nem kimondottan óriási, de annál elkötelezettebb rajongótábort szerzett magának a 80-as évekkel kapcsolatos utalásokra épülő munkásságával. Egy félig-meddig becsmérlő kifejezéssel a trash metal ezen ágát "pizza trashnek" is hívják, s miután egy korábbi kritika a pizza trash fagyasztott pizzájaként jellemezte a banda zenéjét, a csapat úgy döntött, hogy a beszólást kifigurázva teljesen átadja magát a dolognak.

Hirdetés

Így született meg az ötlet, hogy fonnyadt pizzaszeleteken adják ki a legújabb "My Favourite Color is Pizza" című dalukat. A rendhagyó "lemez" New York-i és detroiti stílusban is választható, a zenekar pedig azzal igyekezett konzerválni a nem túl ínycsiklandó esztétikai élményt, hogy gyantába öntötte a pizzákat. A mellékelt dal lejátszásához nem kell külső eszköz, a zene ugyanis egy elemről üzemelő beépített hangszórón szólal meg.

Aki szívesen bedobná a kiadványt a limitált szériás Led Zeppelin vinylje mellé, annak 75 dollárt, vagyis valamivel több mint 27 ezer forintot kell perkálnia a single-ért a Balushi Speed Ball weboldalán. S ha már ott vagyunk, bőven lehet még vásárolgatni, a nosztalgiát meglovagoló zenekar ugyanis egy rakás retro stílusú rajongói csecsebecsét árul, köztük Nintendo és GameBoy-kazettákon kiadott albumokkal, VHS-koncertfilmekkel és a 80-as évek játékait idéző akciófigurákkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.