Hirdetés

Itt az akkumulátor, ami garantáltan nem fog lángra kapni



|

A Nanotech Energy technológiája még akkor sem gyullad meg, ha fegyverrel tüzelünk rá.

Hirdetés

A kigyulladó lítiumion-akkumulátorok manapság leginkább a mindig nagy figyelmet kiváltó elektromos autós tüzek kapcsán kerülnek a hírekbe, de sokan emlékezhetnek még a Galaxy Note 7 2016-os botrányára is, amikor a spontán elégő készülékek miatt végül ki is vonták a forgalomból a Samsung csúcstelefonját.

A jövő viszont már jóval eseménytelenebb lehet ebből a szempontból, hála egy amerikai gyártónak, amely egy garantáltan tűzmentes teleppel állt elő.

A Nanotech Energy 18650 grafénra és egy saját fejlesztésű, szabadalmaztatott elektrolitra épül, melyeknek köszönhetően terhelés hatására sem gyullad ki vagy robban fel. A cég ígérete szerint az akkumulátor változatos méretekben vethető be, így mindent biztonságosabbá tehet az elektromos autóktól az e-rollereken át a kisebb eszközökig.

Hirdetés

A strapa-akku képességeit az alábbi videón is demonstrálták, amelyben fegyverrel tüzeltek a telepre, ám az még egy árva szikrát sem vetett a pusztító találkozáskor, ellentétben a látványosan lángra kapó Li-ion technológiával.

Az Egyesült Államokban gyártott telepet 40 és 60 Celsius-fok közötti üzemeltetésre tervezték, ugyanakkor a Nanotech Energy egészen 180 Celsius-fokig garantálja, hogy nem fog lángra kapni. Az akku kapcsán nincs kitűzött megjelenési dátum, de a gyártóval szerződött Voltaplex már előrendeléseket is fogad a technológiára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.