Hirdetés

Itt az első kép, amit Kína űrszondája készített a Marsról



|

Az ázsiai ország Tianwen-1 szondája pillanatfelvételt lőtt a Marsról fekete-fehérben, körülbelül 1,4 millió mérföld távolságból.

Hirdetés

Az ország még korábbi, 2011-ben orosz segítséggel indított Mars-missziója végül sikertelennek bizonyult, de a Marsig eljutni eleve nem könnyű. Az ESA, Oroszország, az Egyesült Államok és más országok, szervezetek rendszeresen küzdenek azért, hogy megtegyék a Marsra vezető utat. A NASA 2020. július 30-án kiküldött szondája jelenleg is úton van a bolygó felé.

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy a kínai szondának előbb sikerülhet elérnie a vörös bolygót, ugyanis a számítások alapján február 10-én kellene beérnie a Mars pályájára. A fotó sikeres elkészítése ugyanakkor azt bizonyítja, hogy Kína is képes lehet űrhajót küldeni a Marsra.

A Tianwen-1 eredményes leszállása egyértelműen növelné Kína büszkeségét, de hogy eléri-e a bolygót, az csak májusban derülhet ki. A helyi tudósok több ambiciózus projekteket is elkezdtek, beleértve egy új űrállomás létrehozását 2022-ig, így segítve Kínának a további feltárások megalapozásában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.