Hirdetés

Itt ellenőrizheted, érintett vagy-e a Facebook adatszivárgásában



|

Sok százezer magyar adatai is rossz kezekbe kerültek - nézd meg, köztük vagy-e!

Hirdetés

A napokban számoltunk be arról, hogy félmilliárd Facebook-felhasználó adatai kerültek ki a netre, köztük telefonszámokkal és más fontos adatokkal. Azt is megtudtuk, hogy a magyar felhasználók közül 377 ezren érintettek, ami egy igen jelentős szám. A Kiberblog tegnapi gyűjtése alapján már lehetett találgatni, hogy érintettek vagyunk-e, de most készült egy oldal, ami biztosra megmondja, érdemes-e jelszót cserélnünk és jobban figyelni adataink biztonságára.

A 24.hu által kiszúrt oldalon telefonszám vagy felhasználói azonosító (ezt itt lehet lekérni a profilunk linkjének megadásával) beírását követően láthatjuk, hogy a közzétett adatbázisban szerepelnek-e személyes adataink, vagy sem.

Hirdetés

Ha a "Nem szerepel" felirat jelenik meg, nincs miért aggódnunk. Az oldal egyébként nem a teljes, hanem egy butított adatbázisban keres, mely személyes adatokat nem tartalmaz.

Az adatokat egyébként a hackerek már régen, évekkel ezelőtt szerezhették meg, mert a biztonsági rést, amit kihasználtak ehhez, a Facebook 2019-ben befoltozta. Ha azóta akár csak egyszer is változtattatok jelszót, nem kell félnetek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.