Hirdetés

Járvány idejére való virtuális csoportszelfit fontolgat az Apple



|

Felbukkant az Apple egyik új szabadalma, amely virtuális csoportszelfikről szól, közösségi távolságtartás mellett.

Hirdetés

Felbukkant az Apple egy még két éve benyújtott szabadalma, amely sokak szerint most aktuálisabb, mint valaha. Az ötlet szerint virtuális csoportszelfit tudnánk készíteni az ismerősökkel, családdal, közösségi távolságtartás mellett. Sőt, eltérő földrajzi helyszínek mellett is. A legjobb az egészben pedig az, hogy mindenki saját verzióban állíthatja össze a csoportszelfit, vagyis bárki a kép közepére helyezheti magát, vagy másokat eldughat a háttérbe. 

Hirdetés

Az Apple persze nem a koronavírus-járványt jósolta meg, amikor anno előállt az ötlettel, hanem egyszerűen a csoportszelfik problémáira keresett megoldást: nehéz mindenkit jól beállítani a fotózáshoz, szép háttérrel. 

A vázolt ötlet szerint mindenki csinál magáról egy szelfit a saját mobiljával, a hátteret pedig leszedi a rendszer. Ezután az izolált képek megérkeznek a mobilokra, és összeáll a virtuális csoportszelfi egy közös háttérrel. A leírás szerint az átvitelre távolról is lenne lehetőség, közelről viszont AirDropot használna a rendszer. Persze szokás szerint most sincs rá garancia, hogy ebből az ötletből bármikor valóság lesz, de mostanában biztosan örültek volna neki néhányan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.