Hirdetés

Jegyezd meg ezt a dátumot, ha érdekelnek a Google újdonságai



|

Hamarosan indul a Google fejlesztői konferenciája, ami egy új mobilt, mesterséges intelligenciás bejelentéseket és Android 15-ös híreket is hozhat.

Hirdetés

A tech világ nagyobb szereplői minden évben különálló rendezvénnyel szolgálnak a fejlesztők számára, ezeket pedig a nagyközönségnek is érdemes figyelemmel kísérnie, hiszen megmutatják, milyen újdonságokkal készülnek az adott cégek, az események apropóján pedig gyakorta fogyasztói termékekről is lerántják a leplet.

A Google háza táján a 2008-ban útnak indított I/O fejlesztői konferencia tölti be ezt a fontos szerepet, amelyre tavasszal a korábbi években tavasszal került sor, a keresőóriás pedig az idén sem töri meg a kialakított sormintát.

Hirdetés

A vállalat ugyanis nemrég a konferencia weboldalán és a közösségi médiában kürtölte világgá, hogy a 2024-es rendezvény május 14-én, magyar idő szerint este 6 órakor veszi kezdetét. Az I/O nyitóműsorát és előadásait természetesen online közvetítik, de "korlátozott számú" élő közönség is jelen lesz, akik számára egy második rendezvénynapot is tartanak különböző programokkal.

Ami a konferencia tartalmát illeti, a Google valószínűleg az aktuális top-témára, vagyis a mesterséges intelligenciára fog koncentrálni. A vállalat eddig ezen a területen kissé lemaradni látszik az OpenAI-jal és az annak technológiáját kvázi magának is megvásároló Microsofttal szemben, a fejlesztői rendezvény viszont remek alkalom lehet arra, hogy a cég ellentámadásba lendüljön.

Emellett a keresőóriás szolgáltatásait és a februárban bemutatkozott Android 15-öt illetően is történhetnek fontos bejelentések, valamint nem kizárt, hogy az I/O 2024-en a Google a Pixel 8 okostelefonok olcsóbb, Pixel 8A néven emlegetett variánsát is leleplezi, a tavaly piacra dobott Pixel 7A premierjének ugyanis a fejlesztői konferencia adott keretet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.