Hirdetés

Jelszavakat loptak a Tippmix felhasználóktól



|

Adathalász támadók több TippmixPro-fiókhoz is hozzáférést szereztek.

Hirdetés

Fontos figyelmeztetést közölt a Szerencsejáték Zrt.: jelszavak ellopásával illetéktelenek szereztek hozzáférést a TippmixPro szolgáltatás néhány felhasználói fiókjához. A közleményből nem derül ki, hogy pontosan hány embert érint az incidens,  a feltört fiókokat viszont zárolták, a tulajdonosaikat pedig közvetlenül is értesítették a történtekről.

A legfontosabb lépés, amit ezek a játékosok megtehetnek, hogy megváltoztatják a jelszavaikat, ha pedig valaki ezt követően sem tud belépni profiljába, annak a Szerencsejáték Zrt. telefonos ügyfélszolgálatától (+36 1 201 0580) kell segítséget kérnie.

Hirdetés

A közlemény emlékeztet, hogy az utóbbi években világszerte megnövekedett az adathalász támadások száma, a csalók pedig komoly anyagi károkat okozhatnak a személyes adatok, köztük jelszavak felhasználásával. Ebből arra következtethetünk, hogy a jelszavak most is egy ilyen phishing akció révén szivároghattak ki, a módszert viszont nem részletezte a Szerencsejáték Zrt.

A vállalat azt ígéri, hogy kiemelt figyelmet fordít a hasonló támadások, csalások megelőzésére, és egyben azt is tudatta, hogy a TippmixPro-fiókok feltörése ügyében megtette a szükséges "informatikai, biztonsági és jogi intézkedéseket". Az elmúlt hónapokban mintha felpörgött volna a hazai szereplők nevével visszaélő phising akciók száma: februárban az OTP, tavasszal az MVM, nemrég pedig az Auchan Magyarország került sorra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.