Hirdetés

Jelszó nélküli hitelesítési rendszert mutatott be az Apple



|

A Face ID-re és Touch ID-re alapuló technológia tesztverziója még ebben az évben elérhető lesz.

Hirdetés

Az Apple Worldwide Developer Conference, vagyis a WWDC során bemutatta, hogy milyen újításokat hoz az iOS 15, az iPadOS 15 és a WatchOS 8, viszont az operációs rendszerek frissítései mellett más fejlesztésekkel is foglalkozott az utóbbi időben a vállalat. Az Apple fejlesztői ugyanis leleplezték a Passkeys technológiát, amelynek köszönhetően a jövőben már jelszavak nélkül is azonosíthatjuk és hitelesíthetjük magunkat bizonyos honlapok és szolgáltatások esetében.

Hirdetés

A tavalyi WWDC konferencián láthattuk először a Face ID és a Touch ID fejlesztését, minek következtében a Safari böngészőben már ezekkel is be tudnak jelentkezni a weboldalakra a felhasználók. Erre alapozták a Passkeys technológiát, amely a jövőben iPhone, iPad és Mac készülékeken egyaránt elérhető lesz.

A Passkeys az iCloud részeként a FIDO Alliance WebAuthn protokollján alapszik, amelynek lényege, hogy az online, jelszót nem igénylő azonosítás során maximális biztonságot nyújtson a felhasználóknak. Az Apple fejlesztői a hivatalos Developer honlapon egy hosszabb, közel fél órás videóban részletesen bemutatják a Passkeys technológiát.

A tervek szerint még ebben az évben elérhető lesz a Passkeys technology preview verziója, ezt később követi majd a hivatalos publikus kiadás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.