Hirdetés

Jöhet a világ első, 5G-képes moduláris telefonja



|

Egy friss jelentés szerint a holland FairPhone szállíthatja az újdonságot.

Hirdetés

Hiába kísérletezett velük egy ideig az LG és a Motorola is, a házi szerelhetőséget és fejlesztést ígérő moduláris telefonok koncepciójára nem harapott rá a nagyközönség. A holland FairPhone azonban nem adta fel, egy friss jelentés szerint az 5G-s igényekre is lesz válaszuk.

A 2013-ban alapított, kifejezetten fenntartható mobilokra (újrahasznosított anyagok használata, fair módon bányászott nyersanyagok stb.) specializálódott gyártóról a német WinFuture írta meg elsőként, hogy 5G-s mobillal készül.

Hirdetés

A portál szerint a Wi-Fi Alliance-nál történt hivatalos bejegyzés utal arra, hogy a tavaly megjelent FairPhone 3+ utódjaként heteken vagy hónapokon belül megérkezhet a FairPhone 4. A bejegyzésből sajnos nem derülnek ki a specifikációk, csupán annyi tűnik bizonyosnak, hogy a telefon 5G-képes lesz.

Így aztán az is rejtély, hogy milyen chip dolgozik majd a készülékben, ám a FairPhone-okról általában véve elmondható, hogy nem épp a legfrissebb technológiát használják. A 2020-as FairPhone 3+-t például a 2018-as Snapdragon 632 SoC hajtja, így a FairPhone 4-et is valamilyen régebbi, középkategóriás erőforrással küldhetik ringbe.

Ez persze nem feltétlenül gond, hiszen akinek a fenntarthatóság az elsődleges szempont, az valószínűleg egy gyengébb hardverrel is megelégszik a kisebb ökológiai lábnyomért cserébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.