Hirdetés

Jön az Oculus Quest 2, de elhal a Rift termékvonal



|

A Facebook többé nem készít olyan VR headseteket, amik csak PC-vel használhatók, és a Rift S-t is kivonja a forgalomból.

Hirdetés

Néhányan kiábrándultak már a VR-ból, és úgy látták, nekik nem éri meg ezzel foglalkozni, míg mások sorra jelentik be újításaikat, amik érdemben előre viszik az iparágat. A Facebook néhány éve felvásárolta az Oculust, és esze ágában sincs búcsút inteni a csapatnak, sőt: ma bemutatta az Oculus Quest 2-t, mely megfizethető áron kínál remek élményt.

Hirdetés

Az önállóan működő headset minden szempontból felülmúlja elődjét. 50%-kal nagyobb felbontású (1832x1920-as), 72Hz-es (később majd 90Hz-et is támogató) frissítési rátával üzemelő LCD kijelző kerül bele, vezeték és bármilyen extra hardver nélkül működik, de egy 79 eurós kábel segítségével használható megfelelő PC-vel is. Súlya 10%-kal lett kisebb, így nem húzza előre a fejünket használat közben, pántjai rugalmasak, és különböző elemekkel tehetjük még kényelmesebbé. Belül egy Snapdragon XR2 és 6 GB RAM található. Aki még többet akar kihozni belőle, vehet olyan fejpántot, amihez extra akksi csatlakoztatható, így az eszköz kétszer annyi ideig fogja bírni. A kontrollereket szintén átdolgozták, nagyobbak és kényelmesebbek lesznek. A megjelenés október 13-ára várható 22 országban, a 299 eurós modell 64 GB-os tárhellyel, a 399 eurós 256 GB-tal érkezik.

Ezzel együtt a Rift S jövő tavasszal lekerül a boltok polcairól, mert a Quest 2 sokkal jobb alternatíva, így a régebbi eszközt feleslegessé teszi. Az eredeti Quest szintén búcsúzik, de mindkét forgalomból kivont headsetet támogatni fogják még, és belátható időn belül nem jön olyan tartalom, amihez feltétlenül Quest 2-re lesz szükség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.