Hirdetés

Jönnek a reklámok az Amazon Prime Video streamingplatformjára is, és csak úgy úszhatjuk meg, ha fizetünk



|

Lényegében a Netflix és a Disney példáját követi az Amazon, de más taktikával húzna ki több pénzt a zsebünkből.

Hirdetés

A The Boys, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi, Az Idő Kereke, a Reacher és számos más sorozat, film otthona ugyanarra az útra lép, amin már a Netflix is elindult, nyomában a nem sokkal lemaradó Disney-vel. A pandémia éveiben tapasztalt folyamatos előfizetőszám-emelkedésnek véget vetett a világjárvány lecsengése, és már kevesebben akarnak otthon filmezni ahelyett, hogy valami mást csinálnának, ezért a bevételcsökkenést jellemzően a kiadások lefaragásával, a tartalomkínálat szűkítésével, áremeléssel, a potyautasok lerázásával (jelszómegosztás üldözése) és végül, de nem utolsósorban reklámok bevezetésével igyekeznek ellensúlyozni a szolgáltatók.

Az utóbbi a gyakorlatban eddig azt jelentette, hogy megjelent egy minden korábbinál olcsóbb, ám reklámokkal súlyosbított előfizetői csomag, míg a többi konstrukció havidíja kisebb vagy nagyobb mértékben emelkedett. Az Amazon azonban ettől némileg eltérő módszerrel próbálkozik.

Hirdetés

Ami az árazást illeti, egyelőre minden marad a régiben, tehát aki az Egyesült Államokban minden hónapban 8,99 dollárt fizet a Prime Video tartalmaiért, vagy 12,99 dollárt az ennél sokkal több mindent magába foglaló Prime szolgáltatáscsomagért, attól jövőre sem fog többet kérni az Amazon. Ellenben ne lepődjenek meg, ha 2024 elejétől kezdve már reklámokba is belefutnak, amelyek bevezetését a streamingszolgáltató azzal indokolja, hogy a várhatóan emelkedésnek induló bevételeknek hála többet tud majd tartalomgyártásra költeni.

Van azonban mód rá, hogy az előfizetők megszabaduljanak az idegesítő hirdetésektől, nevezetesen az, hogy amennyiben hajlandóak havonta még 2,99 dollárt kicsengetni, akkor teljes reklámmentességet élvezhetnek.

A változás első körben az Egyesült Államokat, Kanadát, az Egyesült Királyságot és Németországot érinti, valamikor később, de még 2024 folyamán aztán kiterjesztik Mexikóra, Ausztráliára, Franciaországra, Spanyolországra és Olaszországra is. Magyarország, ahol a Prime tagság nem elérhető, csak a Prime Video streamingszolgátatás havi 899 forintért, egyelőre nem szerepel az érintett országok listáján, ugyanakkor elég nyilvánvaló, hogy idővel a hazai előfizetőket is választás elé állítja az Amazon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.