Hirdetés

Jóval természetesebbé válhat a Siri használata



|

Alapjaiban alakíthatja át a Siri működését az Apple.

Hirdetés

Ma már nem sokan emlékeznek rá, de az Apple hangalapú asszisztense, a Siri eredetileg egy önálló iOS-es alkalmazásként kezdte a pályafutását, viszont annyira megtetszett a cupertinóiaknak, hogy felvásárolták a technológiát, így 2011 óta már az almás operációs rendszerek elengedhetetlen részét képezi.

A Susan Alice Bennett által megszólaltatott digitális segítőt a kezdetek óta a "Hey Siri" parancs kimondásával tudjuk aktiválni, az Apple-ügyekben többnyire jól értesültnek bizonyuló Mark Gurman szerint viszont ez idővel változni fog.

Hirdetés

A Bloomberg elemzőjének legújabb hírlevele szerint ugyanis az Apple azon dolgozik, hogy a "Hey" szócska elhagyása nélkül is működőképes legyen a technológia.

"A vállalat egy olyan kezdeményezésen dolgozik, hogy elhagyja a "Hey" szót az indító mondatban, így a felhasználónak a parancs mellett csak annyit kell mondania, hogy "Siri". Bár ez apró változtatásnak tűnhet, a megvalósítása olyan komoly technikai kihívás, amely jelentős mennyiségű MI-képzést és mögöttes mérnöki munkát igényel. Az összetettséghez tartozik, hogy a Siri képes legyen megérteni a "Siri" kifejezést több különböző akcentusban és dialektusban. A jelenleg használt két szó - "Hey Siri" - ugyanis megnöveli annak valószínűségét, hogy a rendszer megfelelően érzékeli a bevitelt."

- írja Gurman a Power On címen futó hírlevél-sorozatában.

A szivárogtató értesülései szerint a változtatás valamikor 2023-ban vagy 2024-ben léphet életbe, amellyel párhuzamosan az Apple szeretné külsős fejlesztésű alkalmazásokba is integrálni az asszisztenst, hogy nagyobb hasznát vehessék a felhasználók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.