Hirdetés

Jóvanazúgy: a Bing kereső szerint Ausztrália nem is létezik



|

A jelek szerint van még mit tanulnia a Microsoft keresőplatformjának.

Hirdetés

A 2009 óta elérhető Bing Search a teljes pályafutása során a lesajnált másodhegedűs szerepét volt kénytelen eljátszani a Google árnyékában, amin még azzal sem sikerült változtatni, hogy az üzemeltető Microsoft néhány hónapja a ChatGPT-hez hasonló generatív mesterséges intelligenciás funkciókkal ruházta fel.

A jelek szerint azonban a Bingnek még a saját az alapszolgáltatásával is meggyűlik a baja, a napokban ugyanis egy bizarr hibát produkált a kereső: letagadta Ausztrália létezését.

A leghülyébb összeesküvés-elméletek sorában bérelt helye van annak a teóriának, hogy a közel 7,8 millió négyzetkilométeres kontinenst valójában csak a britek találták ki, hogy legyen egy meséjük az állítólagosan oda szállított elítéltek kivégzésének beismerése helyett.

Hirdetés

Ez nyilván badarság, de a Bing mégis helyt adott neki, amire a Bluesky közösségi oldalon mutatott rá a Stilgherrian nevű felhasználó.

Az általa megosztott képernyőfotó alapján a "Létezik Ausztrália?" kérdésre a Microsoft-féle kereső határozott nemmel felelt, amihez egy magyarázó szöveget is kiemelt a Skeptoid nevű weboldalról. Az eset pikantériája, hogy a kérdéses cikk valójában épp arra fut ki, hogy ez egy ostoba teória, aminek nem szabad hinni, a Bing viszont csupán a bevezetőig jutott, amiből ez még nem derül ki.

A The Guardian beszámolója alapján mindenesetre a redmondiak egész gyorsan reagáltak a mások által is reprodukált hibára, így a kérdést beírva a Bing ebben a pillanatban már nem sokkolja Ausztrália-tagadással az internetezőket. Mintha mi sem történt volna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.