Hirdetés

Keményen szigorítja a Google a tárhelyhasználatot, de vannak, akik jól járnak



|

A fizető ügyfeleknek még jó pár hónapig nem kell aggódniuk a Drive-dokumentumok által elfoglalt tárhely miatt.

Hirdetés

A Google sokáig egész nagyvonalú volt a felhőszolgáltatásaival, hiszen a Google Fotókban végtelen mennyiségű képpel terhelhettük a cég szervereit, valamint a Drive-ban készített dokumentumok (pl. szövegek, táblázatok, prezentációk) sem számítottak bele a 15 GB-nyi ingyenes tárhelybe.

A tömegek elcsábítása után azonban a cég tavaly novemberben a szigorítás útjára lépett, amikor bejelentette, hogy 2021. június 1-től megszűnik a kiváló minőségű fotók korlátlan feltöltése, továbbá a határidő után létrehozott Drive-fájlok  is lefaragnak majd a keretünkből.

Hirdetés

A sokakat kellemetlenül érintő döntést viszont most némiképp enyhíti, hogy a Google a Workspace/G Suite-felhasználók számára módosította a menetrendet, így a szolgáltatás előfizetőinél csak 2022. február 1-től számítanak majd bele a foglalt tárhelybe az újonnan készített és szerkesztett dokumentumok (Google Dokumentumok, Táblázatok, Diák, Rajzok, Űrlapok, Jamboard-fájlok). 

A cég azzal indokolta lépést, hogy több időt igényel az adatok kezeléséhez szükséges admin-eszközök kifejlesztése. A döntés ugyanakkor nem érinti a Fotókat, így június elsejével a Workspace felhasználói is elbúcsúznak a korlátlan képfeltöltés lehetőségétől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.