Hirdetés

Késik, csak 2021-ben jöhet a Windows 10X



|

Win32-támogatás nélkül és csak jövőre érkezhet meg a Microsoft Windows 10X operációs rendszere, akkor is csak egy kijelzőt támogatva.

Hirdetés

Tönkrevágta a Microsoft Windows 10X fejlesztésével kapcsolatos terveit a világjárvány, olyannyira, hogy még a Windows 10 funkciófrissítéseinek visszafogása mellett is csak 2021 tavaszán láthatjuk leghamarabb egy konkrét eszközön futni a rendszert. A Microsoft eredetileg dupla kijelzős eszközökre adta volna ki a Windows 10X-et, végül az egyképernyős PC-k támogatását is behozta a képbe. A Windows 10X azonban még mindig nem áll készen. 

Hirdetés

A ZDNet úgy tudja, hogy a Microsoft 2021 tavaszán mutatná be az első olyan egyképernyős eszközöket, amelyeken Windows 10X fut. Ezeket az üzleti és az oktatási szektornak szánják majd, és Win32-támogatás sem lesz. 

A második hullám dupla-kijelzős PC-kkel 2022-ben érkezik majd, azt viszont nem tudni, hogy a Win32-támogatásról teljesítménybeli vagy kompatibilitási gondok miatt mondott le a cég. Az éves nagy frissítések számát mindenesetre kettőről egyre mérsékelik, ami látva, hogy a Windows 10-be mostanában mennyi hiba kerül, jó ötletnek tűnik.

A Microsoft azonban jó eséllyel kénytelen lemondani az eredeti terveiről, vagyis, hogy a Windows 10X moduláris, lite rendszerként szorongassa meg a Chrome OS-t. Nem kizárt, hogy a Windows 10S sorsára jut majd ez is, 2022-ig ráadásul az is lehet, hogy a dupla kijelzős PC koncepciója megbukik: messze nem indult be annyira ugyanis az ilyen eszközök piaca, mint vártuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.