Hirdetés

Készülnek a 9 hátsó kamerával rendelkező okostelefonok



|

Jövőre robbannak be a tripla kamerás okostelefonok, de a Light már olyan prototípuson dolgozik, amelynek 9 hátlapi szenzora van.

Hirdetés

A legtöbb mai okostelefonon legalább egy előlapi és egy hátlapi kamera van. Manapság egyáltalán nem szokatlan a dupla hátlapi kamera sem, ugyanakkor a Huawei idén már tripla hátlapi kamerára váltott. A jelentések szerint jövőre elszabadul a tripla kamerás őrület, három hátlapi szenzor lesz a Samsung Galaxy S10+ és az LG V40 készülékeken is. 

Hirdetés

Van, aki nem állna meg itt. A fényképezők gyártásával foglalkozó Light olyan okostelefon-prototípusokon dolgozik, amelyeknek 9 hátlapi kamerájuk van. 

A Light az a cég, amelytől az L16 fényképező is származik. Ez 16 különböző szenzort kombinál, így lencsék cseréje nélkül segít szinte bármilyen kép elkészítésében. Az eszköz kombinálja a szenzorok adatait, és 10 eltérő képből egy 52 megapixeles fotót hoz létre. 

Bár a Light technológiáját egyelőre csak az L16 használja, a Washington Post szerint a cég az okostelefonok gyártóival jelenleg is azon dolgozik, hogy mobilokba kerüljön a technológia. Jelenleg 5-9 lencsét tesztelnek, és még idén bemutatkozhat az első ilyen "furcsa" okostelefon. Minden bizonnyal csúcskategóriás lesz, hiszen az L16 vételára 1950 dollár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.