Hirdetés

Két kínos hibát is javít az iOS 16 legújabb frissítése



|

Az Apple végre reagált, és helyrehozta az iOS 16 legbosszantóbb hibáit.

Hirdetés

Már lassan két hete megjelent az Apple legújabb mobil operációs rendszere, az iOS 16, amely egészen az iPhone 8-ig visszamenően telepíthető, és olyan extrákkal kecsegtet, mint a személyre szabható zárolási képernyők, az átszabott értesítések és az utólag is szerkeszthető üzenetek.

A rajt azonban nem sikerült teljesen simára, az iPhone-tulajdonosok ugyanis két idegesítő hibára is panaszkodtak. Egyeseknél vibrálni kezdett az iPhone 14 Pro és Pro Max kamerája, ha bizonyos külsős alkalmazásokban (pl. Instagram, TikTok) próbálták használni, másoknál pedig a vágólap tartalmára szóló hozzáférési engedélyt kellett újra és és újra megadni az appokban az alapvetően szükséges egyetlen alkalom helyett.

Hirdetés

A nemrég élesedett iOS 16.0.2 azonban mindkét problémát orvosolja, így most jóval könnyebbé válik az early adopterek élete. Az update emellett megold egy hibát is, amely miatt esetenként nem működött a VoiceOver képernyő-felolvasás, valamint egy másikat, amely fekete képernyőt okozott bizonyos régebbi modellek (X, XR, 11) első beállításakor.

Ha telepíteni szeretnéd a frissítést, az iPhone Beállítások > Általános menüjében teheted meg. A Mixpanel felmérése szerint egyébként a megjelenést követő első 10 napban a felhasználók 26,01%-a installálta az iOS 16-ot, valamivel meghaladva az ugyanennyi idő alatt 20,5%-ig jutó iOS 15-öt, ugyanakkor elmaradva az iOS 14 36,16%-os hódításától.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.