Hirdetés

Két új funkció is érkezik a Windows Képmetsző alkalmazásába



|

Az egyik újdonság kimondottan hasznos, míg a másik a kreativitásunknak enged nagyobb teret.

Hirdetés

Aki PC-s felhasználóként gyakran készít képernyőfotókat, az bizonyára találkozott már a Windows Képmetsző alkalmazásával, amely eredeti formájában még 2002-ben, a Windows Tablet PC PowerToys appjában debütált, majd a nem túl szép emlékű Windows Vistával vált az operációs rendszer szerves részévé.

A 2021-ben megjelent Windows 11 itt is sokat finomított az élményen, legutóbb a képernyőfelvételek támogatását adva hozzá a repertoárhoz, a fejlődés pedig nem áll meg, hamarosan ugyanis két új funkcióval bővül az app.

Hirdetés

A Windows Insider program felhasználói a 11.2404.37.0-s verziószámú, vagy annál újabb Képmetszőben már akár QR-kódokat is szkennelhetnek. Ehhez előbb a Print Screen gombbal, vagy a Windows + Shift + S billentyűparanccsal készíteni kell egy képernyőfotót, majd az alkalmazás felső menüsávjában a Szöveges műveletek gombra kattintani, amelyek között az érintett tesztkiadásokban már ott szerepel a QR-kód olvasó is.

Ezzel pedig nincs vége, a menüsorra ugyanis felkerült egy új, "Shapes" néven futó menüpont is, amelyet kiválasztva különböző formákkal díszíthetjük a képernyőfotóinkat, köztük a Windows 11 saját emoji-készletével, szabadon méretezve és forgatva a hangulatjekelet. A Képmetsző módosításán túl a Microsoft a Painthez is hozzápiszkált, melynek 11.2404.42.0-s vagy újabb verziójában már nem Paint Cocreator, hanem Image Creator néven érhetjük el a DALL-E képgenerátor funkcióit.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az említett változtatásoknak nincs fix megjelenési dátumuk, de a Windows Insider tesztprogramban való felbukkanás általában azt jelenti, hogy a próbaüzemet követően, valamikor a következő hetek vagy hónapok során a nyilvános kiadásba is eljutnak az újdonságok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.