Hirdetés

Kibertámadásról érkeztek hírek a NATO-csúcs előtt



|

Holnap kezdődik a NATO-csúcstalálkozó.

Hirdetés

Liudas Alisauskas, a litván Országos Kiberbiztonsági Központ vezetője adta ki ma a tájékoztatást, mely szerint kibertámadások érték Litvániát, egészen pontosan Vilnius városvezetésének honlapjait, a turisztikai információk honlapját, továbbá a tömegközlekedési appokat. Az időzítés teljesen egyértelmű, hogy nem véletlen, hiszen holnap kezdődik meg a vilniusi NATO-csúcs.

Komplex támadásról volt szó, melyet egyszerre több fronton indítottak. Egyrészt túlterheléses, DDoS-támadással elérhetetlenné tették a városvezetés weboldalait, megtámadták a különböző, turisták számára alapvető szolgáltatások honlapjait. 

Hirdetés

Mindezeken felül vasárnap még a regionális rádió rendszereit is sikerült feltörniük a támadóknak, itt megszakították az éppen futó élő adást, és olyan hamis propagandaszövegeket kezdtek el sugározni, melyek a NATO és Ukrajna ellen uszítottak. 

A július 11-12. között Vilniusban folyó NATO-csúcstalálkozó egyik fő témája értelemszerűen a több mint egy éve zajló ukrajnai háború lesz, az összefüggéseket nem nem összerakni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.