Hirdetés

Kiderülhetett, melyik iPadekről hiányzik majd az iPadOS 17



|

Akadhat néhány modell, amely az iPadOS 16 után már nem frissül tovább.

Hirdetés

Az Apple még 2019-ben döntött úgy, hogy teljesen külön kezeli az iPhone-t és az iPadet hajtó operációs rendszereit, így létrehozva a kifejezetten táblagépekre szánt iPadOS-t, amely a motorháztető alatt ugyan nem sokban különbözik az iOS-től, a funkcióit tekintve viszont annál inkább.

Ahogy az az iOS esetében is lenni szokott, az évről évre megjelenő új iPadOS-főverzióknál is kérdés, hogy az aktuális kiadás melyik készülékeken lesz futtatható, most pedig kiderülhetett, hogy miként alakul majd a helyzet a várhatóan ősszel megjelenő iPadOS 17 esetében.

Hirdetés

Egy francia blog, a belsős forrásra hivatkozó iPhoneSoft ugyanis azt írja, hogy a 2023-as operációs rendszer már nem fogja támogatni az ötödik generációs iPadet, valamint az első generációs iPad Pro-modellcsaládot, benne a 9,7 hüvelykes és a 12,9 hüvelykes variánsokkal. Az említett tabletekben az a közös, hogy mindegyikben kilencedik generációs SoC dolgozik 2015-ből: az iPad 5-ben az iPhone 6S-t is hajtó A9, a Prókban pedig a valamivel erősebb A9X.

Összességében nem lenne meglepő, ha a cupertinóiak valóban elengednék a közel 8 éves hardverek kezét, hiszen az iOS már most sem kompatibilis velük, csak az iPadOS "áll még szóba" az A9-es erőforrásokkal. Ennek ellenére érdemes leszögezni, hogy csak egy pletykáról van szó, vagyis könnyen megeshet, hogy az iPhoneSoft téved, és végül fellélegezhetnek a készülékek tulajdonosai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.