Hirdetés

Kiderült, miért melegszik túl az iPhone 15 széria, az Apple gyors megoldást ígér



|

Az Apple szerint egyáltalán nem az új titánötvözet ház a hiba forrása.

Hirdetés

Nagyából egy hétre volt szüksége az Apple-nek arra, hogy végre hivatalosan is állást foglaljon az iPhone 15 széria esetében felmerült egyik legégetőbb probléma, nevezetesen az új mobilok túlmelegedése kapcsán. Eddig arról lehetett hallani, hogy valószínűleg az új termékcsalád egyik nagy vívmánya, a titánötvözet ház lehet a ludas, ennek köszönhetően melegszenek túl a készülékek minimális használat mellett is, de most úgy tűnik, más a helyes megfejtés.

Az Apple illetékesei ugyanis egy hivatalos közleményben azt állítják, a hiba forrása egyáltalán nem hardveres, a gondot a szoftverek okozzák.

Hirdetés

Egészen konkrétan az iOS 17 operációs rendszer pörgeti túl a telefon processzorát azért, mert egyes alkalmazásokat nem képes rendesen kezelni. Mindebben az a jó hír, hogy a szoftveres hibát egyetlen frissítéssel meg lehet oldani, ezen most javában dolgoznak is az Apple mérnökei. 

Kevésbé vidám részlet az, hogy olyan appok is a problémás alkalmazások listáján vannak, mint mondjuk az Instagram, amit nem kevesen használnak. Az említett javítócsomag érkezéséig pedig ezek az appok továbbra is komoly galibát fognak okozni az iPhone 15-tulajdonosok számára. Az Apple mindenesetre nem győzi hangsúlyozni, hogy a túlmelegedés nem lesz káros hatással a készülékek élettartamára, de a vásárlókat valószínűleg csak az nyugtatná meg, ha az egész hibát a hátunk mögött hagyhatnánk.

Nincs mit tenni, várni kell a javításra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.