Hirdetés

Kiderült, miért volt elérhetetlen a LEGO alkatrészek hivatalos online-piactere napokig



|

A BrickLink ismét online, de biztos, ami biztos, jelszócserére kérik a felhasználókat.

Hirdetés

A LEGO alkatrészek, tartozékok és kiegészítők online piactere, a BrickLink 2000 óta kedvelt platformja a népszerű játék felnőtt rajongóinak. A felületen százezres nagyságrendben lehet hozzájutni komplett szettekhez, figurákhoz, kiegészítőkhöz, LEGO-elemekhez valamint könyvekhez, és katalógusokhoz, de ha neked van eladásra szánt LEGO-d, azt is feltöltheted ide.

Egyik olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy hosszú napokon át elérhetetlen lett az oldal, később kiderült, hogy november biztonsági fenyegetés miatt teljesen leállt az oldal, szerencsére már újra elérhető. Az online térbe visszatérő honlap most arra kéri regisztrált felhasználóit, hogy változtassák meg a jelszavukat.

A támadás valószínűleg a kerskedői fiókokat célozta meg. A BrickLink figyelmeztette is az érintetteket egy üzenetben, hogy az oldalt ért támadás miatt néhány napra le kell állniuk. Elmondásuk szerint már október közepe óta észlelték, hogy illetéktelenek próbálnak pénzt gyűjteni olyan módon, hogy valószínűtlenül olcsó áron hirdetnek meg eladó termékeket.

Hirdetés

A BrickLink szerint viszonylag kis számú fiók volt érintett a támadásban, de nem lát bizonyítékot arra, hogy a rendszereit feltörni szándékozó próbálkozások sikerrel jártak volna. Állítása szerint más forrásokból származó feltört jelszavakat adtak meg a kiberbűnözők, hogy megpróbáljanak bejutni a tulajdonosok fiókjaiba más oldalakon is.

A Jay's Brick blogon író LEGO kritikus és blogger Jay Ong is megkapta azt az üzenetet a BrickLink-től, amelyben kérik, hogy változtassa meg a jelszavát, és biztosítják arról, hogy egyébként nincs és nem is volt veszélyben a fiókja. Amellett, hogy ezt furcsának találta, azt sem érti, hogy az oldal miért nem állt még át a kétlépcsős hitelesítésre. A cég időközben megerősítette, hogy ez szándékában áll a közeljövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.