Hirdetés

Kigyulladt Samsung mobil miatt evakuáltak egy repülőgépet



|

Ketten is kórházi kezelésre szorultak az Alaska Airlines járatán történt incidens miatt.

Hirdetés

A Samsung Note 7 emlékezetes visszahívása után valószínűleg ismét lesz dolga a Samsung PR-osztályának, villámgyorsan bejárta ugyanis a világot a hír, hogy a New Orleans-i reptéren evakuálni kellett egy járatot a fedélzeten kigyulladt Galaxy A21-es készülék miatt.

Az eset az Alaska Airlines repülőgépén történt, nem sokkal landolás után, de még azelőtt, hogy az utasok elhagyták volna a fedélzetet.

Hirdetés

Az incidensről elsőként beszámoló The Seattle Times kérdésére a seattle-i kikötői rendőrség szóvivője elmondta, hogy a telefon annyira összeégett, hogy csak a tulajdonos elmondása alapján tudták azonosítani a gyártóját és a típusát.

A The Verge a légitársaságot is felkereste, amely arról tájékoztatta a portált, hogy a 751-es járat személyzete tűzoltó készülékek és egy speciális, lángoló elektronikai eszközök elszigetelésére tervezett táska segítségével ártalmatlanította a mobilt.

Egy szemtanú a Twitteren számolt be róla, hogy a Galaxy A21 olyan volt, mint egy füstgép, egy rövid videón pedig az is látható, ahogy a személyzet egy tagja megkezdi az oltást. Ezen a ponton már jól kivehető, hogy a fedélzeten áll a füst:

A hivatalos tájékoztatás szerint a kabinban olyan "ködös állapotok" keletkeztek, hogy csúszdákon kellett evakuálni a 128 utast és a legénység 6 tagját. Két utas ismeretlen okokból kórházi kezelésre szorult, ám néhány órán belül távozhattak.

Cikkünk írásáig a Samsung nem kommentálta az esetet, ahogy más, kigyulladó Galaxy A21-esekről sem tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.