Hirdetés

Kijelző alatti arcfelismerő technológiát mutatott be a ZTE



|

A kínai vállalat egy 120 Hz-es panel mögé rejti az arcalapú feloldáshoz szükséges szenzorokat.

Hirdetés

Javában zajlik a Mobile World Congress sanghaji rendezvénye, ahol a ZTE kifejezetten ígéretes technológiát villantott az érdeklődőknek. A sencseni cég az iPhone-okban használt Face ID-hez hasonló 3D-s arcfelismerő rendszerrel állt elő, ám az ő megoldásukhoz nem szükséges zavaró szenzorszigetet alkalmazni, mivel a képernyő alá rejtve végzi a dolgát.

A ZTE bejelentését érdemes komolyan venni, hiszen a szelfikamera elbújtatásában is ők lettek az elsők, amit a tavaly bemutatott Axon 20 5G-ben láthattunk. A most leleplezett technológia ennek a második generációja.

A jelek szerint a kínai cég megtalálta a módját, hogy miként engedjék át a fejlettebb szenzorok működéséhez szükséges adatmennyiséget a panelen anélkül, hogy az látványosan rontana a megjelenítés minőségén. A siker érdekében a ZTE tízszeresére emelte a 3D-s projektor pixelsűrűségét, ezzel kompenzálva a kijelző korlátozott fényáteresztését.

Hirdetés

Azt is meg kellett oldaniuk, hogy a szenzorokat fedő terület ne üssön el túlzottan a képernyő többi részétől. Ehhez szintén a pixelsűrűség duplázásával éltek, az érintett felületen 200ppi-ről 400ppi-re növelve a kijelző élességét, a simább látványért pedig még 120 Hz-es képfrissítést is alkalmaztak.

A technológia közös fejlesztés a szintén sencseni Guangjian Technologyvel, akik állítják, hogy az eljárás a Face ID-hez hasonlóan elég biztonságos a mobilos fizetéshez, valamint alkalmas 3D-s modellezésre és AR-szelfik készítésére is. A ZTE nem árulta el, hogy melyik készülékükben debütál a második generációs megoldás, de a pletykák szerint akár már az idén megjelenő Axon 30 Próban is felbukkanhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.