Hirdetés

Kimaxolja a hordozhatóságot ez a kulcstartó méretű konzol



|

Néhány hónapon belül a tiéd lehet a világ legkisebb Game Boy-klónja.

Hirdetés

Az ohiói székhelyű Tiny Circuits már többször is elkápráztatta a világot a miniatürizált kütyüivel, a csapat leghíresebb alkotása talán a Tiny Arcade nevű apróság, amely néhány centiméteres változatban támasztotta fel a klasszikus játéktermi gépeket.

A cég most egy újabb elképesztő Kickstarter-projekttel, egy kulcstartó méretű hordozható konzollal állt elő, ami első ránézésre a Nintendo 8 bites Game Boyára hajaz.

Hirdetés

A Thumby nevű csöppséget a Raspberry Pi Picót is hajtó mikrokontroller, az RP2040 SoC kelti életre, 72X40 pixeles felbontású kijelzőjén pedig 5 beépített játékot élvezhetünk, köztük olyan legendákkal, mint a Snake, a Tetris vagy az Asteroids (jogi okok miatt persze más néven, módosított felülettel). Az apró konzolba még 2 MB szabad tárhely is került, így akik jártasak a MicroPythonban és az Arduino IDE használatában, akár saját címekkel is bővíthetik a repertoárt, vagy módosíthatják a meglévőket.

A Thumbyval kapcsolatos szimpátiánkat már egy szerényebb, 1 dolláros támogatással is kifejezhetjük, de aki befizet a 19 dolláros csomagra, annak a Tiny Circuits az ígéretek szerint 2022 februárjában leszállítja a konzolt bárhova a világon.

A megvalósuláshoz szükséges pénz mindössze 2 óra alatt összejött: az eredeti cél 15 ezer dollár volt, ám három nappal és több mint 1600 támogatóval később már 71 ezer dollárnál jár a mérce, s még közel 1 hónap van hátra a gyűjtés végéig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.