Hirdetés

Kínos hiba nehezíti az iPhone tulajdonosok életét



|

Újabb szoftverhiba okoz komoly gondokat, az iOS 16 lebénítja az iPhone-okat.

Hirdetés

Hosszú évekig tudtak profitálni abból Apple mobiljai, hogy a hardver és a szoftver fejlesztését maximálisan összehangolták, és ebből fakadóan még úgy is versenyképesek tudtak maradni, hogy gyakorta jelentősen gyengébb specifikációval bírtak, mint a rivális gyártók aktuális készülékei. S bár ma is ugyanez a szemlélet uralkodik Cupertinóban, a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy az iOS már korántsem olyan stabil, még régen volt.

Az iPhone 14 Pro modellek megjelenésekor komoly aggodalomra adott okot, hogy a kameráknak gondjuk akadt a harmadik féltől származó alkalmazásokkal, aminek konkrétan látható és hallható jelét tapasztalták a felhasználók. Ezt az Apple időközben egy szoftverfrissítéssel orvosolta, most viszont egy másik hiba ütötte fel a fejét, ami még komolyabb fennakadást okozhat a mobilok használatában, és ez már a kétkamerás iPhone 14-eket is érinti.

Hirdetés

Az új készülékeken véletlenszerűen megjelenhet egy hibaüzenet, miszerint a SIM-kártya nem támogatott, ezután pedig egyes esetekben a telefon teljesen használhatatlanná válhat. Az Apple már elismerte a probléma létezését és elkezdte a kivizsgálást, de közben mindenkit arra kér a gyártó, hogy ne próbálja saját maga megjavítani az érintett iPhone-t, helyette vigye szervizbe, hogy szakértők orvosolhassák a hibát.

Az iOS 16.1 megjelenése ugyan a hónap végén esedékes, de nincs rá garancia, hogy már magában fogja foglalni a gyógyírt a jelenlegi kellemetlenségre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.