Hirdetés

Kiszállt az NVIDIA-ból az egyik legnagyobb részvényese



|

A SoftBank az összes részvényét eladta, 3,6 milliárd dollár értékben. Az NVIDIA egyik legnagyobb befektetője volt.

Hirdetés

A japán SoftBankot arról ismerjük (többek között), hogy megfontolt stratégiai befektetéseket eszközöl a tech szektorban. Az sem volt titok, hogy az NVIDIA egyik legnagyobb befektetője a cég. Éppen ezért sokkolta a Szilícium-völgyet, amikor a SoftBank bejelentette, hogy az összes NVIDIA-részvényét eladja. December 31-i árfolyamon ezek értéke 3,6 milliárd dollár. 

Hirdetés

Az NVIDIA-nak ez egy újabb pofon, és valószínűleg igen kellemetlen helyzetben van a cég pénzügyi igazgatója. Elvégre a kriptovalutás bukás és a gyenge kereslet,  rossz gazdasági feltételek, valamint az RTX 20-szériás videokártyák közepes fogadtatása mind hozzájárultak ahhoz, hogy a tőzsde keményen megbüntesse az NVIDIA-t. A vállalat a piaci értékének több mint 50 százalékát elveszítette az elmúlt hónapokban. 

Az NVIDIA nemrég 500 millió dollárral mérsékelte a gamereknek szánt hardverekből befolyó árbevételre vonatkozó előrejelzéseit, ami persze még tovább csökkentette a tőzsdei árfolyamát. 

A SoftBank továbbra is aktívan benne van az ARM Holdings, az Uber, a WeWork és a Slack cégekben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.